21 October 2016

RAHSIA ORANG YAHUDI PINTAR DENGAN MINYAK IKAN

Assalamualaikum w.b.t

Memang tidak dinafikan orang yahudi memang pintar lain macam, kalau korang nak tahu sejak dalam kandungan lagi mereka dah melatih bayi-bayi ni supaya menjadi genius. Sebagai umat islam kita pun memang ada amalan tersendiri kan..tapi tak salah kalau kita nak follow cara ni selagi tak bertentangan dengan syarak .
.

Antara amalan orang Yahudi yang ibu-ibu mengandung amalkan ialah :
- makan badam, kurma dan susu
- makan tengahari roti, ikan tanpa kepala dan salad yang dicampur dengan badam dan 
  kekacang
- wajib makan pil minyak ikan !
- makan buah dahulu sebelum makan
Menurut mereka, dengan memakan hidangan karbohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian   buah- buahan, ini akan menyebabkan kita merasa mengantuk, lemah dan payah untuk         memahami pelajaran di sekolah
.
Tapi yang paling yaya nak tekankan ialah PIL MINYAK IKAN, sebab banyak khasiat kalau makan pil minyak ikan. Paling yaya suka ialah pil minyak ikan dri Shaklee iaitu Omega Guard, memang best yaya dan anak sekali makan, tapi sebab Zafran belum setahun yaya just add on dalam bubur dia je. Susu ibu Zafran dapat, bubur pun dapat khasiat Omega ni. 
.
Sudah tentu kita nak yang paling terbaik untuk anak kita kan, 

OMEGA GUARD BAIK UNTUK KANAK-KANAK 

Antara khasiat OMEGA GUARD untuk anak anak anda : 
.
Membantu dalam perkembangan otak kanak2, kajian menunjukkan kanak2 yg mula mengambil omega 3 lebih awal ternyata otaknya lebih cergas.
.
• Dapat merawat penyakit eczema dr dalam, biasanya ibu2 ambil alternatif utk menyapu ubat luaran shj tp beberapa lama kemudian akan muncul kembali ttp dgn pengambilan omega 3 dpt mengelakkan mslh eczema utk timbul kembali.
.
• Meningkatkan sistem imunisasi kanak2 dan dapat merawat demam selsema dan batuk kerana Omega 3 ini bersifat panas jd bila dimakan automatik memberi kesan panas dalam badan.
.
• Omega 3 ini mempunyai sifat anti radang dan anti inflamasi jd ianya amat berkesan utk mengurangkan serangan asma pada kanak2 dan mengurangkan penggunaan inhaler.
.
• Dengan pengambilan Omega 3 juga didapati kanak2 lebih cergas dan aktif dan membantu meningkatkan fokus kanak2 semasa belajar.

Jatuh cinta bila first time try bila anak selsema dan batuk teruk. Ambil malam esok paginyaa kahak cair ,hari kedua kering dan hari ketiga takde dah batuk. Alhamdulillah

Siapa lagi yang perlukan Omega Guard ni 😊 


Golongan ibu yang sedang hamil – Membantu perkembangan otak bayi di dalam kandungan

Golongan ibu yang sedang menyusu
– Menguatkan sistem imunisasi bayi sekaligus membantu perkembangan otak bayi melalui khasiat susu ibu

Golongan kanak-kanak yang sering sakit
– Menguatkan sistem pertahanan badan terutama kanak-kanak yang mengidap asma dan sering demam dan batuk


 
Golongan yang ingin turun berat dan diet
– Omega 3 meningkatkan paras hormon leptin yang mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang..

 
Golongan kanak-kanak ADHD
– Dapat membantu memperbaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan

Golongan orang tua yang mengindap Alzheimer 

– Meningkatkan kandungan lemak asid omega 3 yang rendah di dalam darah
Golongan yang mengalami masalah paras kolestrol yang tinggi, kerap batuk, stroke dan sebagainya
– Asid lemak omega 3 membantu meningkatkan kesihatan yang lebih baik dan berpanjangan
.


Sebagai ibu bapa yang perihatin , apa salahnya keluarkan duit untuk kebaikan anak anak ?? 


Mama dan papa kalau untuk diri sendiri boleh keluarkan duit untuk kecantikan dan lain lain , tak kan tak boleh demi anak anak anda ?

Apa lah sangat nak dibandingkan benda lain dengan kebaikan anak kita kan?


Di bawah ni antara testimoni Omega Guard

Image result

Omega Guard menghilangkan batuk berkahak, anak pun semakin sihat

.


Image result
Omega Guard menyelesaikan masalah perut buncit!


Image result
Omega Guard pulihkan Eczema !



Image result
Omega Guard selesaikan masalah kahak dan kolestrol tinggi

Image result
Omega Guard menyelesaikan masalah sakit lutut


Image result

Omega Guard selesaikan masalah batuk


Banyak lagi testimoni omega guard yang korang tak tahu, kalau nak tahu Omega Guard memang hebat dalam menyelesaikan masalah berat badan

Image result



So kalau anak anda ada masalah batuk berkahak, nak tingkatkan ketajaman akal anak, nak turunkan berat badan boleh la hubungi Yaya ye, Yaya kasi best price ! best consultation



YOUR HEALTH AND BEAUTY CONSULTANT
017-9313997
Yaya Shaklee

No comments:

Post a Comment

komen anda begitu berharga~ ^__^