20 April 2014

Masalah KEPUTIHAN WANITA perkara yang sangat penti

Assalamualaikum semua,

Semoga semua sihat dan dilimpahkan rezeki, Alhamdulilah.
Harini yaya nak share satu produk yang sangat best ! selalu kita dengar pencuci wanita je..harini yaya nak share pencuci tapi jenis yang pump untuk membersihkan dalaman wanita. mesti pelikkk je bungyi kann..

Sebenarnyaa kaum wanita memang akan menghadapi masalah keputihan ni kalau terlalu penat, tak menjaga pemakanan atau tak menjaga kebersihan bahagian intim. Memang akan teruk la keputihan tu. kalau biasa- biasa tak pe lagi. tapi kalau dah tahap busuk ! gatal ! berbau dan berketul ketul ? eeeiii geli hokay !

Apakah keputihan ni ? adik adik yang tak tahu tuu meh baca tambah ilmu

Keputihan atau lelehan lendir ada dalam dua cara iaitu keputihan Fisiologi dan Patologi.
Keputihan fisiologi atau yang normal bersifat keputihan atau jernih, namun ada kala ia kekuningan kerana jangkitan kuman. Perlu diingat, keputihan berlaku pada tempoh seminggu sebelum haid dan berlaku setiap bulan. Namun oleh kerana ada masanya ia terlalu banyak, wanita berasa kurang selesa dan gatal di sekitar alat sulit kerana kelembapan. Apabila ujian dibuat ke atas lendir itu, tiada sebarang bakteria yang ditemui.


Keputihan patologi pula disebabkan bakteria, kulat atau organisma lain. Ia amat mengganggu seperti masalah gatal yang serius, berbau, lelehan berwarna kekuningan selain sakit di bahagian bawah perut. Ujian ke atas keputihan itu lazimnya menunjukkan kehadiran mikro organisme atau kuman.

Jom kita baca keburukan KEPUTIHAN !

APAKAH KEBURUKAN KEPUTIHAN
Ramai wanita beranggapan keputihan ini adalah sesuatu yang normal bagi wanita. Tetapi secara kita tidak sedar, penyakit ini telah membelenggu ramai wanita. Di antara keburukan keputihan ini ialah:

1. Mengganggu keharmonian rumahtangga. Masalah keputihan tidak menjejaskan kesuburan seseorang wanita tetapi jika keputihan itu menjadi serius, hubungan seksual antara suami isteri akan terjejas. Lelehan keputihan yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan akan mengendurkan nafsu suami untuk bersama. Radang pada faraj juga menyebabkan isteri merasa sakit dan tidak selesa bila bersama suami.


2. Jangkitan kepada bayi di dalam kandungan. Wanita mengandung adalah di antara mereka yang senang diserang oleh masalah keputihan. Ketika hamil, hormon estrogen akan menyebabkan faraj mengeluarkan lebih banyak glycogen. Ini meyebabkan kulat lebih mudah membiak kerana dinding faraj lebih lembab. Secara purata, kira-kira 80% wanita hamil mengalami masalah ini.















okay kalau nak order leh wassapp terus yaya ye 0179313997

HARGA RM 65 

1 comment:

  1. These blogs are valuable because these are providing such informative information for all the people. used panties for sale

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^