16 December 2013

DOORGIFT - nak yang berbaloi + berguna

Assalamualaikum,

Semua orang mesti nak yang terbaik dan terjimat untuk bab doorgift kan. Sebenarnyaa agak pening bila berbincang tentang doorgift. Lagi lagi bila bincang dengan mak. Aiyooo seboleh bolehnyeee nak jugak paper bag, yaya nak amalkan konsep no paper bag please ! hahha..semak . semak. just bagi benda yang boleh diambil dan makan terus.

Untuk family dan pihak lelaki memang yaya niat nak bagi yang lain sikit. Tetamu lain semua sama tak de yang VIP or NON VIP. tapi tulahhh dalam otak ni nak kasi budak- budak gula gula kapas. lepas tu pening nak kasi yang dewasa apa..takkan nak kasi gula gula kapas gak. logik ke? or takkan telur je. ermm semua ni sebab trending kan.

Pergi majlis kenduri kahwin  mesti nak dapat paper bag. tapi ada juga yang lansung tak kasi. hahaha sedih gak tak dapat pape. sebenarnya banyak perkara yang kita kena fikir. tapi kalau makin difikir tu yang makin mental. Jalan mudah ialah kalau rasa mampu bagi je lah. tak rugi pun bersedekah. yang penting niat kita nak tetamu gembira dan mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan pengantin. itu yang penting.

Ini antara idea yang yaya sedang fikir- fikir tapi belum secara rasmi lagi.

sumber sini




sumber sini







ini pun okay kan..heee sejadah poket + kompas kiblat 
sumber sini


berlambak kan idea. tengok la nanti..bila masa majlis nanti benda lain yang keluar. korang ada tak idea yang bernas?  huhuhu... peninggg

No comments:

Post a Comment

komen anda begitu berharga~ ^__^