03 June 2013

MEAL SHAKES penyelesaian masalah anak kurang selera makan + sembelit + kerap sakit !

Assalamualaikum semua,



Hari ini yaya nak story dengan lebih lanjut mengenai MEAL SHAKES ! hehehe
APA ITU MEAL SHAKES? kalau yang dah kenal SHAKLEE memang akan kenal la dengan MEAL SHAKES ni, pada yang belum boleh baca dengan tenang dan baca segala info yang penting sebab rugi if korang tak baca betul - betul. lagi -lagi kalau anda mempunyai masalah di bawah

Meal Shakes sesuai untuk semua termasuk :-

-  Ibu hamil yang tiada selera makan, morning sickness yang teruk.-
-  Ibu menyusu yang ada kekangan bajet untuk mendapatkan Energizing Soy Protein [ESP].
-  Ibu bapa yang telah berumur yang tidak makan secara sihat dan tidak suka makan vitamin    
   berbentuk pil.
- Kanak-kanak dan remaja yang sedang meningkat dewasa.
- Sesiapa sahaja yang selalu tidak sempat untuk minum pagi-secawan Meal-Shake sudah   
   cukup untuk anda.
- Anak kurang selera makan
- Anak sembelit
- Anak tidak suka makan sayur- sayuran
- Anak tidak suka makan buah - buahan
- Anak mempunyai masalah kesihatan
- Anak yang kurang berat badan

MEALSHAKE??, Apa tue...?
 makanan segera yg rendah lemak dan rendah-glycemic
 lengkap dengan protin, multivitamin dan serat
 mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
 kaya dengan sumber kalsium dan protin yg sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak
Siapa yang perlukan Mealshakes?
 Kanak-kanak [terutama yang kurang selera makan, sembelit, mudah selsema/demam, asthma, obesiti]
 ibu mengandung
 ibu yang menyusukan anak
 wanita yang pentingkan kecantikan kulit
 pesakit yg baru lepas pembedahan
 seisi keluarga EXTRA - NO artificial flavor, colors, sweeteners or preservatives added!



ini rupa isi dalam MEAL SHAKES

bawah ni merupakan testimoni - testimoni all momies yang telah beri anak- anak minum MEAL SHAKES! semuanyaa berpuas hati dengan kesan selepas minum meal shakes. SECARA KESELURUHANYA, anak- anak bertambah selera makan,jarang sakit- sakit, masalah sembelit pun takde, ada yang nak makan sayur dan buah lepas minum meal shakes. memang superb kan!

Walaupun yaya belum kawen, belum ada anak. tapi anak sedara yaya yang picky eater juga, nak makan fast food je, junk food. contohnya macam gula- gula, keropok, dan coklat. semua tu memang tak berapa okay untuk pertumbuhan mereka.

sebagai ibu bapa yang caring dan risau akan pertumbuhan dan kesihatan anak- anak mereka, yaya memang sarankan MEAL SHAKES supaya keperluan vitamin untuk tubuh anak - anak anda cukup .




Kelebihan minum MEAL SHAKES !

Fakta menarik tentang Mealshake Shaklee

Meal Shakes adalah Makanan Segera,Tanpa curiga

Dalam kehidupan seharian yang sangat aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang.Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik
  • Sediakan vitamin dan mineral penting-nutrien asas yang anak-anak yang sedang membesar dan remaja-remaja perlu untuk terus kuat dan sihat.
  • Sumber terbaik serat pemakanan dan protein
  • Sumber pekat kalsium
  • Index glisemik rendah



khasiat yang terdapat dalam MEAL SHAKES !














TETAPI jangan beri pada anak anda kalau 

Cuma jangan sesekali beri Mealshakes pada anak jika:
  • sebagai ibu atau ayah tidak kisah akan kesihatan anak
  • sanggup berulang alik ke klinik atau hospital setiap bulan kerana masalah demam atau lelah
  • tidak kisah akan keadaan yang penuh pencemaran di sekolah atau di pusat asuhan kanak-kanak
  • sanggup melihat anak menangis kerana hendak membuang air besar
  • atau tidak kisah akan keadaan fizikal anak yang kurus, tidak bermaya dan lesu
  • tak kisah jika anak makan makanan rapu dan anak semakin gemuk
Haaaa something new untuk ibu ibu yang morining sickness, mesti rasa mual - mual dan tak lalu nak makan ape -ape kan, so u olls boleh try MEAL SHAKES ni, insyallah perut akan kenyangg.baby pun tak lapar..kesiannn baby.. 


“Salam. Nk bg testi mealshake ni.HIDE NAMA I ek.Actually bli mealshake ni sbb nk jaga kulit muka.pregy this time kulit mmg bmyk gile + jerawat. Tp yg plik fr day 1 mkn mealshake wit air kosong early mrng B4 bfast i dh tsgt2 kurg muntah. Fyi I klu pregnn mmg tsangat trk muntah dr bgn tido hingga nk tdo mlm. Kire all day n nite sickness. Mmg rasa plik gile. After day 4 je today br prcaya n bg testi. Syukur alhmdilah sgt2. Cume mlm kdang2 munth la gak tp sgt kurg. Plus asyik lapar pas mkn mealshake. Hope x gemuk. Cume niat asal utk kulit blum nmpk lg kesan +ve nye. tq tuty intro mealshake kat i. Ni yg tgoda nk bpntg dgn shaklee nnt.”

Bukan untuk bakal ibu yang morning sickness je, anak yang sembelit pun sesuai okay !

TIPS ATASI ANAK SEMBELIT

Kerapkan pemberian air masak pada anak
Beri makan buah beberapa potong sehari (Muadz makan sebiji, kadang 2 biji. Suka sgt mkn buah)
Beri makan prune
Cairkan sedikit bancuhan susu tepung
Beri minum vitagen sekali sekala
Campurkan meal shakes dalam susu anak
Bagaimana Meal Shakes membantu dalam masalah sembelit?

Rasanya dah banyak benda yang yaya share mengenai MEAL SHAKES ni, so far kalau ade yang belum update yaya akan update nanti, make sure korang beli meal shakes bulan ini yaaa JUNE 2013 supaya dapat harga super duper jimat . BUY 6 FREE 1 ! waohhhh..share dengan kawan- kawan yaa..heheh satu ofisss.





Jika anda berminat untuk mendapatkan SPECIAL PRICE + KHIDMAT NASIHAT + SPECIAL GUIDE boleh hubungi dengan cara - cara dibawah

SMS / WASSAPP- 107 931 3997
EMAIL - babygorjes@gmail.com
ID SHAKLEE- 962559

No comments:

Post a Comment

komen anda begitu berharga~ ^__^