17 March 2013

Persediaan untuk bakal pengantin LUAR DAN DALAM !

Assalamualaikum,

Rajin yaya update blog sekarang kan ! heheheeee..memang pun, bukan nak jual produk aje. tapi yaya teringin nak share, beberapa tips / produk yang sesuai untuk bakal pengantin, sebab apa.yaya selalu dapat email. Kebanyakkanya dah nak kahwin baru sibuk nak cari supplemen, skin care semua. Tak pe masih belum terlambat. heheheh bagus sangat - sangat kepada yang ada niat nak jaga kecantikan luaran dan dalaman untuk tatapan bakal suami. 

Mesti ramai tertanya- tanya. Yaya dah kawen ke belum? pandai - pandai je buat post untuk bakal pengantin. heeee. memang saya belum kawen. Tapi Insyaallah akan berkahwin mungkin lagi 2 - 3 tahun. Doa- doakan lah ye. 

Sebelum nak kawen mesti serabut kan, nak fikir tema la, duit untuk majlis, berat badan, kulit muka, dan macam - macam lahhh ! heee tentang kewangan yaya tak mampu nak bagi tips lagi. tapi untuk kecantikan luaran dan dalaman insyaallah, hahha bajet ko cantiklah yaya ! heeeeeee tidak ye, saya cuma NAK SHARING IS CARING. sebab ramai yang kat luar sana tak rajin nak google semua produk kan.

Nak jimat kita mesti kreatif dan inovatif. tak semestinya kena guna produk yang ada di pasaran sahaja ! yang tradisional pun kena amalkan sebab lebih jimat tapi kesan untuk jangka masa panjang. Heyy orang- orang dulu takde makan BEUTSKIN / AURA WHITE pun cantik kottt. Adoii tak laku produk saya jual kang. hehehe

tak make up beria pun nampak seri .


Okay saya akan share tak semua lah ye. maybe ada part 2 kot nanti. hahahha sebab banyak kot nak share !
Mula- mula yaya nak fokus pada muka dahulu.


Muka yang berminyak . kusam . berjerawat memang musuh utama bagi wanita. jadi sebaiknya dalam beberapa bulan or better setahun awal u olls mesti dah jumpa skin care yang sesuai dengan korang. Tak semua skin care sesuai dengan kulit muka. Kalau boleh jangan make up la sebelum 3 bulan nak nikah. bagi kulit muka free dan bersih dari bahan kimia.

Bila korang tak mekap awal- awal..nnti mesti masa nikah, bila korang mekap. ramai kata wahhh berseri - seri..sedangkan korang memang tak mekap pun beberapa bulan sebelum tu..hahahah psiko..psikoo..hahha..

Skin care yang yaya sedang pakai sekarang ialah  SF BEAUTY, dulu yaya memang pakai AURA MAYA, but yang lama tu dah tak dikeluarkan lagi. then yaya try macam - macam skin care sebelum jumpa SF BEAUTY ni..contohnya A-DHA, AS BEAUTY, NOUR AIN  semua tak sesuai. tapi lepas pakai SF BEAUTY alhamdulillah okay sangat - sangat. heeeee . Sebenarnya kulit muka ni ikut individu yaaa.. kepada yang ada masalah jerawat boleh la try SF BEAUTY SET C. memang terbaik ! pakai sabun + krim malam insyallah jerawat kecut. parut2 semua makin nipis.

Ini contoh testimoni pengguna yang pakai SF BEAUTY


 
kredit to the owner ! tenkiuuu

kalau nak order SF BEAUTY / nak dapatkan nasihat set mana yang sesuai boleh email yaya terus nyatakan NAMA/ UMUR/JENIS KULIT/ MASALAH KULIT then yaya akan guide korang untuk dapatkan kulit yang bersih menjelang hari perkahwinan korang.

EMAIL - babygorjes@gmail.com

Okay done about skin care ! hehehe tapi bahagian muka masih belum habis yek! untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri juga korang kena makan supplemen. ! ITS WAJIB sangat- sangat. untuk bagi kita tenaga + keserian kulit.

Memang tak dinafikan terlalu banyak supplemen, tapi korang kena bijak pilih ikut BAJET ! MASALAH KULIT ! untuk penggunaan jangka masa panjang. Jangan lah beli sampai RM 300 sekotak untuk sebulan. tp lepas sebulan tak mampu nak teruskan. kan dah membazir tu dear.

So kalau korang nak pilih supplemen mana yang sesuai dengan bajet boleh baca post ini. hehehe yaya dah siapkan harga lagi.



Okay cukup 2 benda dahulu, kalau nak yaya teruskan untuk tips lain, sila komen this entry ! hehehehe..yaya akan bagi tips lain, contohnyaaa SCRUB yang best ! CARA nak naikkan seri muka. dan lain- lain lagi....


letak kecik - kecik je gambar. hehehehehehe

3 comments:

  1. salam. .yaya, SF Beuty tu berape?

    ReplyDelete
  2. Wasalam, RM 100 per set ye. ada sabun, krim mlm, dan siang

    ReplyDelete
  3. Tuan blog ... tumpang promote yea .. kami menawarkan pakej photography dgn hrga terendah kpd bakal pengantin ... mohon lawati kami di ( https://www.facebook.com/anakseniphotography ) ..

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^