06 June 2012

tips kecantikan guna ais ketul





Assalamualaikum,

selamat malam semua,mata sebenarnyaa tapi hati meronta- ronta  nak tulis tips ni juga. tak kira! hahaha.. ok tips ni simple je. kalau nak make up tahan lama. korang leh sapu kan ais pada muka beberapa minit sebelum make up. then biarkan kering..mmg make up akan tahan lama berbanding korang tak sapu ais, tapi janganlah serang blog yaya pulak kalau korang duk tengah padang pasir then cakap make up i still cair laaa walaupun guna tips u tuu. haaaihhh mmg nak rasa buku lima masak kicap laa..heehee 
( ayat kasar adalah disebabkan faktor baru menonton KL GANGSTER) 
maafkan kak longg yaaa.

ais ketul ni yaaaa.jangan amik ais bukan-bukan lak



ok tips ni banyak kelebihanyaa bukan sahaja untuk tahan make up tapi juga untuk mengecutkan mak nenek jerawat batu korang tuu. huhuhu kalau tengah kembang membengkak ranum tuuu cepat-cepat tempek ais kat muka, insyaallah esok paginyaa kecut la. yaya dah try,mmg terbukti 100% , tak payah approved KKM dahh. chewahh

ermm lagi kalau nak muka tegang dan segarrrrr masa bangun tidur, boleh try this tips. cuci muka macam biasa.pastuuu amik ais ketul tuu tempek-tempek la dalam 10 minit. then biarkan keringgggg.
bila dah kering tuu sila lah pakai night krim korang. sure esok bangun pagi rasa segauuuu je. eh segarrr.


okay la cukup la untuk abad ini, tengok la esok keluar tips baru kee.hehehe


rindu kat abang longgggg! (macam aaron aziz tak) huhuuhuhu lebih kurang laaa

5 comments:

  1. Shag salu buat bila jerawat nak masak tu lah. Best sebab esoknya dah kecut. Tapi tak best gak sebab tak dapat nak main picit picit jerawat masak tu :Pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yaya pun picit jee..tak suke tengok masak2..gerammmm grrr

      Delete
  2. Terima kasih. InsyaAllah, Izanti akan amalkan tips ni :)

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^