14 June 2012

gila ke BEN ASHAARI ni?

.


Assalamualaikum,

cop..cop..saya buat entri guna nama ben ashaari ni bukan nak popular ke ape ye, tapi saya rasa macam err gila ke dia ni..sanggup berhenti kerja semata-mata nak jaga anak. sooo sweet kan, sweet..sweet gak tapi memang kerja gila keputusan yang dia buat tu. saya tahu tentang ni pun lepas baca-baca entry lama blog dia. bukanlah peminat sangat pun. tapi kalau dah masuk nona semuaaa tu mestilah nak amik tau gak kan. hahahha, perempuan biasalahh..kepoh

bila saya dah tau dia masuk nona tuu terus la cari kat youtube, nak tengok betul ke MR.MAMA lah sangat tuu kan. hehe..lepas saya tengok video tuu errr memang berbaloi rasanyaa dia berhenti kerja. apa ye ayat dia  yang buat saya touching gila ehh..japp2 nak ingat balik..arrghhh tak ingatlahh tapi mungkin lebih kurang macam ni laa..dia buat keputusan tak nak hantar anak dia si Qhaliff tu ke nurseri ke or mana-mana pusat penjagaan sebab risau keselamatan anaknye.Bila fikir-fikir balik memang terbaik lah kan keputusan dia kan..sanggup berkorban demi anak. tak nak orang lain yang mengasuh anak. untunngggg bini kau ben.

IMAG1192
ini si Qhaliff, credit to Ben Ashaari 


tapi janganlah korang ingat dia makan gaji duit bini dia pulak, dia kan blogger, setakat blog dia tu update pasal Qhaliff je ribu riban tiap-tiap bulan, rezeki anak..tu belum iklan-iklan lain. sekarang ni duduk rumah pun boleh buat duit maaa...janji usaha dan bijak serta rajin. kalau dah dilahirkan malas memang malas la sampai bila-bila.

so saya sebagai kaum isteri,,,,chewahhh kau tunang pun belum inikan nak jadi bini orang..hancuss.hehe..saya sebagai wanita berasa sangat errr terharu lah juga sebab masih ada kaum adam yang sanggup berkorban demi menjaga kebajikan dan keselamatan anak. laki akuuu tuu kat tengah laut, pun terror what. sailormann..hehehe..semoga suatu hari nanti Qhaliff akan menjadi anak yang soleh kepada Ben dan isteri .Aminn

4 comments:

  1. trust me kalau aku pun ada duit masyuk ribu riban dari blog taknak keja dah duk rumah jaga parents teman opah je. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe btol kan, yaya pun dah bercita-cita ni

      Delete
  2. arghhhh, moga anak dia mewarisi kebijakan ayahanda beliau. ewahhh~ HAHA

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^