04 February 2012

JUS MONAVIE- rahsia sihat dan comel ialah makan 19 jenis buah-buahan -FAKTA!


Salam,

Hari ni saya nak share satu benda yang sgtttt.super duper best!! tak perlu nak beli buah banyak-banyak dah..satu botol je dah boleh makan 19 jenis buah. sangat besh. rasanya pun sedap. saya mengaku saya jenis malas nak makan buah. walaupun buah apple sekalipun. an apple a day keeps away from the doctor memang saya tak amalkan. now saya nak guna a mona vie juice a day keeps away from the sickness! haha. maaf saya bukan budak TESL. 

harituuu saya ada PM seorang akak ni kat facebook,mukanyaa mak aii licin gegilaaa..cerah lain macam.kulit dia cerah kemerah-merahan,mayb la ada pakai skin care ape2 kan.. jeles ok, saya ni memang jenis suka tengok orang-orang cantik. then tanya pakai produk apa. dah terbiasa kottt.then akak ni bgtauu la dia minum satu jus ni.sebelum ni saya pernah juga dgr pasal jus ni tapi tak bacalah kebaikanyaa. tapi bila akak tu dah cakap dia minum jus tuuuu.saya pun apa lagi...search laa..study2 sikit. ok sangat la terujaaa untuk mencuba!

jus yang saya maksudkan itu ialah JUS MONA VIE =)

jangan la korang tanya pulak apa perbezaan antara jus ni dengan miracle tabbb.memang la lain. tapi PERSAMAANYA ialah untuk AWET MUDA, saya suka benda yang mengawet muda ni. hehe. mmg teruja. then tanpa berlengahhh saya pun beli. mmg tak fikir panjang. sebab jus ni hanya jus buah. bukanyaa ubat-ubat or supplemen yg membahayakan. hanya jus buah ok

jus monavie ni ada 3 jenis, warna ungu, merah, dan hijau..setiap botol ada keistimewaan yang tersendiri


MonaVie Original (Warna Purple)

•Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
•Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi sertta phylonutrients untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun.
•Mencantikkan kulit serta menghasilkan DHA yang tinggi untuk otak.
•Sesuai untuk kanak-kanak bawah 12 tahun serta ibu mengandung.
•Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan



2) MonaVie Pulse (Warna Merah)

•Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
•Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun.
•Mengandungi sterols dari tumbuh-tumbuhan untuk mengurang dan mengawal kadar kolestrol yang tinggi dalam badan.
•Elok untuk pencegahan Sakit Jantung. Di formulasi khas dengan resveratrol dan omega 3 fatty acids untuk rawatan dan kesihatan jantung.
•Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan. 
•Setiap 4 ounces daripada MonaVie Pulse bersamaan dengan 13 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran.


3) MonaVie Active (Warna Hijau)

•Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
•Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta mengurangkan berat badan.
•Mengandungi tambahan glucosamine semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk memperbaikki sendi-sendi, joint, urat saraf serta rawatan mata.
•Boleh menghilangkan sakit sendi, lutut, sakit belakang, letih, lenguh dan otot kejang. 
•Mengandungi kolagen semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk memperbaikki kulit.
•Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi, batu karang, gastrik, migraine, gout, tiroid, fibroid, lumpuh dan kanser.

Jus Monavie adalah gabungan 19 jenis buah-buahan yang berkhasiat dan terbaik di dunia untuk kesihatan. Ia disatukan dalam satu campuran tulen sebagai makanan tambahan untuk memberikan kualiti kesihatan dan kehidupan anda yang terbaik. Buah Acai Berry dari hutan Amazon amat kaya dengan anti-oksidan dan bertenaga.

Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai unsur-unsur anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrien-nutrien berkhasiat yang boleh meransangkan penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit.


SEBAB ANDA PERLU MINUM JUS MONAVIE !!!

Sebab No.1: Acai Menolong Anda Tidur Lebih Lena
Acai mengandungi nutrisi seperti vitamin B dan yang lain, maka ia boleh mengurangkan tahap tekanan dan meningkatkan komunikasi antara anda dan sel otak anda. Acai boleh membantu tidur anda dengan menambah penghasilan neurotransmitters. Antara neurotransmitters yang diketahui ialah serotonin dan dopamine.

Sebab No.2: Acai Meningkatkan Tenaga Anda
Monavie diamalkan oleh ramai atlit antarabangsa seperti Venus Williams, disebabkan acai mengandungi banyak nutrisi terutamanya 'lipid' yang membantu meningkatkan tenaga dalam badan anda. Oleh itu, Monavie boleh diminum setiap hari untuk meningkatkan tenaga, atau sebelum melakukan aktiviti yang mencabar stamina anda.

Sebab No.3: Acai Menurunkan Kolesterol
Acai mempunyai banyak EFAs atau lebih dikenali sebagai Essential Fatty Acids. Asid-asid ini mengekalkan kolesterol yang baik (atau HDL) dan pada masa yang sama, membantu menurunkan kadar kolesterol yang jahat (LDL). Dengan dwifungsi ini, EFAs tersebut akan melancarkan peredaran darah dalam badan kita.

Sebab No.4: Acai Membantu Anda Kurus
Sekiranya anda berhasrat untuk kurus, Monavie adalah jawapan terbaik untuk impian anda itu. Monavie akan membantu anda menjadi kurus kerana acai menangguhkan rasa lapar dan membantu anda mengawal nafsu makan. Ini kerana acai mengandungi indeks glycemic yang rendah.



Sebab No.5: Acai Menurunkan Tekanan Seharian Anda
Acai banyak membantu menangani tekanan. Ini disebabkan oleh keupayaan acai untuk mengimbangi tahap tekanan dalam badan anda dan memperbaikinya.


BUAH untuk TENAGA BATIN

Buah Acai juga dikenali sebagai VIAGRA FROM THE AMAZON yang boleh membantu meningkatkan tenaga batin. Dr Perricone di dalam bukunya 'The Perricone's Promise' menggelar buah acai sebagai buah yang paling berkhasiat di dunia.






Oprah Winfrey Show lists the Acai as the world's No 1 "Superfood for age defying beauty"



MonaVie dalam Majalah Success From Home 
July 2007 * Volume 3 * Issue 7


MonaVie dalam Majalah Success From Home 
November 2008

Pengesahan Halal dari JAKIM
Sijil Halal dari IFANCA

ok kalau berminat email yaya je ok

 EMAIL :babygorjes@gmail.com
NO PHONE :017-9313997

HARGA AKAN DIBERI SELEPAS EMAIL



7 comments:

  1. wow.cm best je.tp hrga pon msti best kn?bpe hrga ney cik yaya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. email yaya ye yanggg babygorjes@gmail.com

      Delete
  2. Mama Shag minum Mona Vie ni. Shag tak minum sebab parent tak kasi. HAHA :D

    ReplyDelete
  3. bagus cik yaya ni.. suka berbisnes.. Tak berminat utk join kami? kalau berminat dan nak tahu more.. pm sy yea - FB (ninaaz cookies) :)

    ReplyDelete
  4. saye minum jus ni..
    mmg bes..
    =D

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^