05 November 2011

NAK feeling korea? jom makan di SEOUL GARDEN

AWAS : entri ini penuh dengan gambar-gambar makanan sahaja. 

Assalamualaikum,

ini semua penangan cerita koreya la. dah hari-hari saya duk layan cerita koreya tekak ni teringin pulak nak makan cara koreya. hehe.1st time pergi restoran ni memula tu cuak gak ntah halal ke tak. pastu temuramah kawan yang dah pernah pegi.tanya itu ini so here we go!! bercerita melalui gambau je la yee..nanti korang malas nak baca gak kan.

the table barbeque people!

masuk-masuk je restoran ni la susunan mejanyaa..ada tempat bbq kat tengah-tengah meja.dah feeling korea sikit.hehhe


banyak gila benda yang pelik-pelik, nak makan pun takut. tapi dah bayar RM 25 so kena rembat la semua. 


ni semua halal je. ayam balck paper dy sedapp..macam-macam jenis daging yang diperap korang leh pilih, ikan, udang, kepah,kupang, memacam jenis la. time ni la korang leh rasa semuanyaaa


kite bakorrr!! besh wooo..masak tetengah meja..nanti masa mula-mula masuk restoran korang kena bayar dulu then dia akan tanya nak sup jenis apa. saya dan kawan pilih kimchi sup HOT. tapi tak pedasss pun.hahaha biasa2 je

teringin nak makan lagi. udang-udang fresh,..kita bakarrrr!!

stimboat. yummy..semua benda saya rasa

abc pun ada. buat sendiri ye. letak ais sendiri..on sendiri..




muka dah tak larat. huhu bape kali round.

kawan ckp ni dim sum.HAHAHA..PAU laaa.tapi besh woo pau dy gebu..lembut..inti kacang dy peerghhhh merveluss

inti kacang yang super duper sumooo


ini dua budak yang kuat makan. saya makan sikit je.DIET! (sila jgn percaya)

okay SURRENDER lepas melicinkan segalanyaaa

ahh! menyampah tengok muka kauuu jek! eh blog haku. 

ni trip PAU yang ke berapa entah. saya mmg hantu pau kaya n kacang. haaaa yang kecil cinonet tu lah DIM SUM.rasa mcm biasa je. takreti nak ckp rasa cmanae.
 (tatau la btol ke tak dim sum. tp lepas google mcm lebih kurang je)

is it DIM SUM? i dunno..

anak dara makan..memang begitu

tu mesin buat ABC..bisinggg je.segan tauu

aiskrim pun ada..lebih daripada 5 pilihan ais krim.

ini lah depan restoranyaaa..patotnyaa letak atas sekali.hahha


lepas ke SEOUL GARDEN.jalan-jalan lapau lagi. utk makan malam saya tapau 3 donut BIG APPLE,
RM 7.50 SAHAJA. hehehe 2 untuk saya 1 untuk roomate.

okay ini sedikit TIPS dari saya untuk korang yang nak try makan kat SEOUL GARDEN

  • kalau korang still student leh gunakan kad student. average dlm RM 25 seorang la.( untuk hari biasa. kalau hujung minggu tak confirm)
  • untuk round pertama jangan amik byk sgt. amik sikit-sikit je.
  • korang kena borakk..makan..borakk..makan...hehehe..
  • pergi kaunter g bayar dulu...pilih sup dulu..jangan terus redah je.
  • kalau tak reti guna copstik guna je sudu garpu. hahaha (saya lah tu)
  • plain water tak de kat seoul garden, tapi saya tatau la mmg takde or kena mintak.hahaha sediakan je lahh
  • boleh buat float..sebab ade air gas then letak je aiskrim untuk jadikan float. sodappp
  • duduk lah berapa jam korang nak duduk pun, takde had limit lansung!smpai teganggg perut nak jalan,senak,,sebuuu semua ada
SEOUL GARDEN ni banyak outlets. tengok la kat websitenyaa..kalau kat melaka, dekat mahkota parade yeee.dekat ground floor dekat ngan nando's sebelahh je


Mahkota Parade
Lot G87 & G88, Ground Floor
Mahkota Parade,
No. 1, Jalan Merdeka,
Malacca, 75000

Business Hours:
11.30am- 10.30pm
(HALAL Certified)


okay cukup lah rasanya sampai takat ni. till thenn DAAAAA.....review macamlah SEOUL GARDEN nak bg hadiah kann.hahahaha..kalau dapat makan percuma pun ok what!

9 comments:

  1. pehhh.mmg feeling korea habis..teringin ^^

    ReplyDelete
  2. hehehehe..suka-suka...best kan. kama pun dah penah rasa baper kali kt dp tu. tapi yang tang pau ngan dim sum kama xjumpa pun. mungkin terlepas pandang kot. maknanya kene pi lagi la tu..;))

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^