25 September 2011

sumbangan ikhlas PRORAM KASIH SISWA HARAPAN PERMATA

Salam,

hari ini aku nak minta tolong rakan-rakan blogger sebarkan entri ini di blog masing-masing.just copy and paste =)

untuk pengetahuan semua program kasih siswa harapan permata merupakan program yang perlu aku laksanakan untuk semester 6 ini.Program ini adalah untuk golongan kurang upaya di PDK. kalau tak tahu apa itu PDK boleh lah search utk tambah pengetahuan.kalau nak tahu bukan mudah nak menjayakan sesuatu program tanpa pengorbanan dan muka yang tebal. mintak sponsor la maksudnya. bahasa mudah kan.

bagi aku dan rakan-rakan yang hanya mengharapkan keluarga dan individu-individu yang baik hati untuk menghulurkan dana untuk menjayakan program ini nanti. syukur alhamdulillah rezeki murah apabila minta sponsor dari individu adalah lebih mudah berbanding dari mintak syarikat-syarikat yang kononya gergasi tapi kedekut.bukan nak cakap kedekut sangat tapi memang susah la kalau takde orang dalam yang boleh tolong.

so aku rasa patut menggunakan blog ini juga sebagai salah satu sumber pencarian dana. yelah sbg pengerusi program aku kena lebih gagah kan.

aku cuma nak minta tolong kepada usahawan-usahawan yang membuat kek, cup cake, chocolate homemade, cheestat, dadih or apam polka dot  supaya dapat memberikan sumbangan kepada program aku ni. aku bukan apa, tujuan aku minta sumbangan ini untuk memberikan sedikit kebahagiaan kepada golongan kurang upaya yang akan diraikan. aku sebagai bakal guru pendidikan khas rasa sangat bahagia kalau dapat membuat golongan kurang upaya ini tersenyum. 

tapi kalau ada blogger yang baik hati nak hulurkan sumbangan bagi program KASIH SISWA HARAPAN PERMATA ini juga sangat di alu-alukan. 

cupcake

 apam polkat dot

  dadih

 lolly choc


cheese tart

all pictures credit to gugggle


sebagai balasan kepada blogger yang menghulurkan sumbangan or mane-mane blogshop yang menyumbang aku akan buat iklan untuk blog mereka selama 1 BULAN.

diharapkan para blogger sekalian memberi sedikit bantuan, mane tahu lepas menyumbang rezeki makin murah. ramai yang berebut-rebut order cupcake, chesetat dari korang. peergh ganjaran ini semua bukan di dunia mungkin di akhirat. ini kira zakat juga yee =)

so kepada yang nak menyumbang boleh la email or sms utk keterangan lebih lanjut.

Email : hidayah8989@gmail.com
No phone : 017-9313997 

SAMA-SAMALAH KITA MEMBANTU INSAN YANG MEMERLUKAN,
KASIH SISWA HARAPAN PERMATA

5 comments:

  1. salam, ni akak nurul huda dr SeeNice Art. Kawan akak kat melaka. Dia baru wat biznes apam polka dot. Tp mmg laris jgk die jual bulan puasa baru ni. Cuba add FB die, https://www.facebook.com/profile.php?id=589903478 . Tanya die leh sponser tak sikit. Die duduk kat melaka je.

    p/s: awak bakal cikgu KPLI ke? ke mmg direct masuk maktab?

    ReplyDelete
  2. td lupa kot nak bagi FB kwn akak: https://www.facebook.com/profile.php?id=589903478

    Nor Masni Asnida nama die

    ReplyDelete
  3. @Nurull 101

    hehe yaya dah mintak sumbangan dah kt dy, thanks for da info,.

    yaya masuk lepas SPM, kursus 5 tahun setengahhh.huhuhu

    ReplyDelete
  4. @Nurull 101

    alhamdulillah..kak masni sponsor 100 biji apam polka dot..amin,

    ReplyDelete
  5. o ye ke.. gud luck in ur majlis nnti..... nnti jmpa kem salam die yer...ckp nurul huda ex-osmet die kt mmu..

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^