22 August 2011

dah lama tak update blog,hilang ke mana?


Assalamualaikum,

setelah beribu dekad baru aku update blog. huhu hidup tak terurus sekarang. dengan praktikum, PDK,BIG, teater. assignment semuanya nak kena pulun sekali harung. ingat robot kah?

pasai ni la aku malas nak update blog, kalau update mesti nak merengek-rengek cerita masalah itu, masalah ini. hahha so kita pendekkan cerita. aku tak update blog sebab sangat sibuk. so takde lah cerita-cerita hangat cerita terbaru tu memang takde. dating pun dah berbulan-bulan tak dating. bagus-bagus!

aku nak mintak pendapat korang la. yang pakar-pakar contact  lense ni. kalau kat label contact lense tuh tulis 31/5/2010 maknanya manufactured date or expired date? aku ni tak banyak ilmu ttg ni. kalau orang nak tipu pun senang-senang jek.


sebabnya aku ada tengok kat botol contact lense yang lagi satu jenis. dia guna simbol yang sama gak. then tulis tarikh. tapi expired date laaa...bila aku tanya tuan kedai tuh dy cakap tu manufactured date la. so how? mana satu betoiii ni? habaq maiii skit.


kepada yang ada ilmu pengetahuan tuh. silalah share2..sharing is caring kan. aku takut je mata butooo nanti. dah tak glemer makk.



kesian cikgu ni. sangat kreatif sehingga klip kertas leh jadi fesyen. akibat tekanan melampau dari pelbagai pihak





 

5 comments:

  1. da lme x update entry cikgu sorg ni..heeee

    ReplyDelete
  2. selalu nye itu expired date . .
    rase nye lah . .
    sebab saya pon ade pakai . .
    heee :) if salah sorry yea ^^

    ReplyDelete
  3. emmmm..sori xtau la sbb x pakai..

    ReplyDelete
  4. cik yaya sy nk order vco lagi 1 botol bile boleh dapat

    ReplyDelete
  5. CIK YAYA, SAYA ADA KAWAN DIA OPTOMETRIST, DIA PENAH KATA... ITU ADALAH MANUFACTURED DATE. SHELF LIFE DEPENDS BAPE BULAN LENS TU KAN.. CAM 3 BULAN @ SETAHUN. SO, DONT WORRY YE

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^