26 June 2011

setelah seminggu menjalani semester 6.

Assalamualaikum,

korang nak tau tak. perasaan aku sekarang ialah RINDU. aku HOMESICK dengan adik-adik aku. ibu bapa aku. si gemuk aku. haaaaihh kehidupan  ni kadang-kadang aku rasa tak adil. sebab orang lain tiap-tiap minggu boleh balik rumah . tapi aku duk terperuk sorang-sorang dalam bilik ni. kawan rapat aku ada lawatan so aku memang tak kemana-mana lah. aku jenis yang tak suka jalan sorang-sorang dan tak suka jalan terlalu ramai. cukup 2-3 orang sahaja. itulah aku.



benda kau merepek ni HIDAYAH.



aku cuma nak meluahkan perasaan je kejap. tak tahu nak cakap dengan sape. rasa macam orang gila pun ada bila duk sorang-sorang ni. roomate aku g keluar. aku tgk movie dalam bilik, guling-guling, tidur..makan je apa yang ada dalam bilik. korang tau tak semua ni ANNOYING! aku fed up.



minggu depan bermulalah praktikal aku selama 2bulan. korang tau tak aku sebenarnya tak suka praktikal. sebab apa? sebab ada cikgu-cikgu yang bajet bagus nanti. mesti adalah. muka sombongggg je bila tegur wat bodoh je. rasa dah banyak sangat pengalaman kan. tapi bila tak tegur mulalah diorang duduk dalam satu bilik dan buat dosa kering MENGUMPAT! ok aku tak cakap semua okay! hanya segelintir.



aku dah merasa la praktikal sebulan. betapa perit rasa bila orang ambil kesempatan terhadap guru pelatih. HELLO!! bukak la minda korang. we are teachers ok! tak payah la nak sombong-sombong. gaji sama je ok. (aku belum lagi lah.bakal sama)




tadi aku terbaca FACEBOOK akak senior aku yang tiba -tiba mengeluh penat menjadi cikguuu. HAAA aku pun boleh rasakan tekanan dia kot. korang mesti nak cakap aku ni minda tertutup la. apa la..tapi korang percayalah setiap tempat yang korang praktikal pasti ada sesuatu yang sama dan berbeza.




aku cuma harapkan sekolah yang aku bakal praktikal selama 2 bulan ini akan buat aku lebih tabah dan mempelajari banyak pengalaman . kalau orang lain boleh buat takkan aku tak boleh buat kan. yang penting SOD BA RO....


tapi aku sarankan korang tolong LIKE pic ni. aku nak contact lense FREE laaa. takde duit nak beli dah..pleaseeee...HEHEHEHE!







sebagai tanda penghargaan kepada yang telah LIKE. sila tinggalkan LINK blog anda utk FREE REVIEW ok!

9 comments:

  1. sme la.
    syu pon lepak kat kolej je la..
    nak blik umh tiap2 mggu leh pokai la..

    ReplyDelete
  2. comel larh!!skrg jugak nk g like ehehe

    ReplyDelete
  3. pergh! praktikal yg paling xbest. ilah pown da abeskan praktikal. tp kat kilang. pergh.. azab lagi mcabar!! xpe2, teruskan mejadi ckigu yg bagus + comel ya!

    http://fadilahshaari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. wei....time praktikal tula nk cari pengalaman byk2...biakan cikgu2 sengal tuh...diorang tu cm katak bawah bawah tong besi...taw wat bising jer....kuatkan semangat.....yeah2!!!

    ReplyDelete
  5. nice blog..follow u cayunk..btw jom join kontes kat my blog:))

    Contest---> : 'AKU SAYANG DIA'

    jgn lupa join ye :))

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^