02 June 2011

orang buat apam polka dot dia pun nak buat.

Assalamualaikum,

selamat pagi. eh baru pukul 11.00 kan..kira pagilah tu. awal gak anak dara ni bangun. bagus-bagus sayalah calon menantu terbaik. silalah amik saya jadi menantu mak kiah.  merepek je pagi-pagi ni kan. sebenarnya hari isnin lagi aku dah buat apam polka dot ni. tapi cerita dalam blog ni kna ikut turn. samalah aku tunggu stok VCO pun kena ikut turn. 

alhamdulillah rezeki dengan VCO semakin murah. amin..amin..ni pun berkat doa dan sokongan korang jugak.  blogger-blogger tersayang. eh dah macam dapat anugerah apa je kan. so jom layan aktiviti membuat apam polka dot ni


ini lah satu-satunya pakwe saya kat rumah. hari-hari mengorat dia. tapi jual mahal


pakwe saya nilah paling sibuk time nak buat apam ni. dia siap pgg resepi lagi tau..nak baca dia cakap nk timbang la.

taraaaa!! inilah hasil apam polka dot saya dan pakwe saya ni. hahaha 



pendapat saya untuk resepi ni ialah rupanya sangat comel dan memikat hati, tapi rasa ke laut..kalau takde filling mmg hampeh je rasanya. mmg resepi ni dah terbukti tak sedap sebab kawan aku pun buat ikut resepi yang sama. hahahaha! 



resepi mana aku ikut?? biarlah rahsia..kesian pulak kang.hahahhaah..comel2!! aku memang geram tengok polka dot..polka dot ni. tak tahan..



hahaha kesian pancake hello kitty hangus ni. adik aku yang buat. dia cakap susah nak terbalikkan.tu yang hangus tuh.hahahah xpe la yang penting mencuba kan!

masa cuti 3 minggu ni lah kita nak belajar memasak kan. tak sedap atau tak jadi. bukanlah satu masalah , asalkan kita mencuba kan!! sapa sokong sila komen..anda akan dapat apam polka dot hangus pulak nanti. hehehe

3 comments:

  1. Haha. Dah praktis masak sakan Yaya ni. Prepare untuk kahwin ye sayam? Haha :D

    ReplyDelete
  2. xkisahlh..janji rajin gak nk k dapor..not like me..kompom bkal mak mentua pikir 3 4 kali nk pinnag...wakaka

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^