11 May 2011

setelah 5 tahun tidak membaca novel kini TUAN RUMAH,PEMBANTU RUMAH menjadi pilihan.


Assalamualaikum,

sebelum aku cerita panjang lebar tentang kisah novel aku. baik aku iklankan satu produk yang mmg aku suka sejak dari duluuuu lagi. sunsilk pink. hehe , sukaa gila baunya. sebab apa aku pomot. sebabbbb harganya sungguh murah promosi kot. RM 1.48 SAHAJA! sila percaya ye, tapi 30ml je lah. but berbaloi-baloi je bagi aku sebab siap ada conditioner lagi. kepada yang tak pernah try produk sunsilk ni leh la try. konon2 macam trial pack la. aku siap beli dua lagi. untuk stok 3 minggu lagi ni. hahah jimaat seh!

back to da topic. kenapa tajuk aku macam tragis je. setelah 5 tahun baru nak beli novel. begini citenyaa. saya dulu hantu novel masa umur 17 tahun. sekarang dah umur 12 tahun...oopsss! 22 tahun baru lah nak start beli novel balik. 

dulu aku ingat lagi. balik je sekolah sampai stesen bus mesti pergi kedai buku kat situ. setiap bulan mesti beli 2 buah novel. ntah macam mana aku kumpul duit pun tak tahun. tiap kali beli mesti RM 30 ++ ingat lagi beb. dah sekotak kot novel aku. aku start baca novel masa tingkatan 4. ingat lagi time tuh pinjam-pinjam novel kawan jek. tak mampu beli lagi. siap cop2 lagi. pasni aku baca okay! hahhah. lawak je bila ingat zaman-zaman sekolah. selekeh gila

bila dah naik form 5 semangat kumpul duit. yelah naik bus ayah bagi belanja lebih skit pandai-pandai lah simpan kan. tapi peliknyaaaa lepas habis je form 5 terus nafsu baca novel STOP! eh kenapa. ntah la tak tahu. sampai laaaa ni baru ade hati nak beli tadi. tengok macam besh je TUAN RUMAH, PEMBANTU RUMAH ni. isinya tak tahu lagi. nanti aku komen la ye.harga pun ok la standard. RM 21. 

malam ni nak start baca. sedangkan minggu depan exam beb. tapi feeling nak baca novel lagi kuat dari feeling nak baca buku ilmiah. eh novel pun ilmiah WHAT!. hahaha



eh ingat tak aku pernah mintak orang teka tajuk-tajuk untuk aku buat entry kan. cakap nak bagi hadiah kan. rasa macam dah ade orangnyaaa. insyaallah nnti yaya akan gtau siapa. NOW nak buat lagi contest kecik2. hehehe. nak sorang je pemenang. contest senang jep!

CUBA TEKA NOVEL PERTAMA YANG YAYA BACA????

siapa yang jawab paling cepat dan betul dialah pemenangnyaaaaa!

so apa lagi cepatlah teka. ce teka.....ce tekaaaaa..







5 comments:

  1. hehe.. cam sama je ngn sy time skolah dulu.. tapi sy gila komik.. tiap minggu mesti beli 2,3 buah komik.. pelik jugak gne boleh ada bnyk duit ms tu.. skg buku bertimbun2 dlm almari.. org lain letak baju, kita letak buku..hehe

    ReplyDelete
  2. kene beli jgk ni..
    haha..
    saye pon peminat novel..

    ReplyDelete
  3. hana pown dlu ske membaca..tup2 skunk malaih sgt ehh...
    xtau sebb pe minat tuh makin hilang
    ^_^

    ReplyDelete
  4. mmg malas membaca novel....
    tp buku fakta i likkeeee!!!


    btw selamat hari guru cikyaya!!!
    mne entry bru cikyaya???
    cpt r update =)
    cikbintang tau cikyaya adlh seorg guru..
    tu yg wish hehe

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^