29 May 2011

REVIEW 1- make up murah tapi kualiti superb!

MAAF! INI ENTRY YANG SEPATUTNYA DIPUBLISH SEBELUM CERITA KUNG FU PANDA. hahaha

Assalamualaikum,

rajin kan aku update blog sehari dua kali. dunia dah nak terbalik kot. mungkin aku happy sgt sebab esok paper terakhir. dan esok juga nak tengok KUNG FU panda!! WEEEE. suke2

okay mulai hari ini dan saat ini aku akan cuba buat make up review. tapi aku takkan buat mekap yang mahal-mahal yang murah-murah je okay. paling mahal pun RM 50 la kot. tapi yang berkualiti dan oaky dengan aku je la. 

untuk review yang pertama ini ialah BEDAK COMPACT PIXY ! okay mesti ada yang pernah dengar. dan lansung tak pernah dengar. tapi bagi mak andam semua mestilah pernah dengar. sebab kebanyakan mak andam memang menggunakan bedak ini kalau untuk mekap. tapi tak semua la. sesetengah kot. but bedak ni ok what! seriusly masa mule-mule guna terus nampak muka flawless.

kenapa tak percaya kaa??









HARGA  : RM 20.00 (besar )
              RM 10.00 (refill)

tapi harga bedak ni ada sesetengah tempat RM 8.00 tengok jugaklah. mayb boleh kautim2. gahahaha...ikut HAZAMA. ngek tol. semalam baru je layan AF.selama ni duk terperuk kat hostel tak layan pun. eh2 tukar topik pulak. 

so kepada yang nak nampak cantik tapi nak bedak yang ekonomi boleh la guna bedak PIXY tak rugi pun. kalau tak mampu ikut kemampuan diri. masa mula-mula belajar mekap pun aku guna bedak-bedak murah je. dah ada income skit baru belajar pakai bedak dan foundation mahal. tapi kualiti lebih kurang je, yang penting kulit muka tak banyak masalah cantik je walaupun guna bedak tabur je. hehehe

so selamat mencuba! nanti kalau rajin menaip aku buat entry mekap murah lagi. HAHAHA

inilah hasil mekap aku guna bedak pixy walaupun nampak mcm biasa. tp ok la untuk golongan tak berkemampuan mcm aku ni. hehe.


oopss! terlupa nak bagitau. yaya selalu beli bedak ni kat melaka sentral je.sebab boleh tawar2 nak beli refill sampai RM 8. tapi kat watson or guardian terpilih ada jugak jual tau..TAPI tak boleh tawar menawar laa..heheh rege lagi mahal berbanding kedai2 biasa. yaya guna yellow beige dan natural beige.

17 comments:

  1. saya jurusolek dan saya pun guna bdk ni..bagus tau.

    ReplyDelete
  2. erm xpndai bab make up pon hehee

    ReplyDelete
  3. aah.. ramai gak kwn yg guna bedak ni.. dorg kata ok.. tp sy x try lg

    ReplyDelete
  4. kita pun baru 3 bulan cam tue pakai nie,ok sangat sebelum nie pakai maybeline xberapa memuaskan mcm pakai bedak pixy :)

    ReplyDelete
  5. dah banyak dngar good review psl pixy tp x beli2 lg sebab compact powder lama tak habis2 lagi..

    ReplyDelete
  6. Wawa pakai two-way compact powder die pon ok =)

    ReplyDelete
  7. yeay, bedak pixy ni mmg fav sy! dhla bole buat foundation skali, murah pulak tu, kekal lama lg ^_^

    ReplyDelete
  8. IKA PON GUNA BEDAK NI...LOVE IT OK,WALAUPON MURAH TP CANTIK AW BILA DIPAKAI ^_^ XSEMESTINYA BARANG BERJENAMA N MAHAL JE BERKUALITI...

    ReplyDelete
  9. akk dah try tp jerawat naik lak.. tk jd lah hehe

    ReplyDelete
  10. untuk kulit berminyak ok ke?

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^