19 May 2011

dah lama tak cerita pasal VCO kan..

Assalamualaikum,

dah lama aku tak cerita pasal VCO kan. rindu pulak kan. business slow sikit sebab aku tgh exam sekarang so malas nak amik order. Hahaha! suka hati je kan. tak delah sekarang aku amik order balik. so kalau korang nk pre order boleh je..harini nak cerita pasal beberapa soalan yang pengguna VCO tanya. so aku jawablah mana yang mampu ye.





Ini antara soalan-soalan yang kerap ditanya oleh pengguna VCO.

  • ' Nape sy makan vco/collagen ni makin byk jrwat naik? nanah2 pn ada?'
  • ' nape jadi gatal? nape badan rasa letih je eh?'
  • ' Nape rasa dahaga gile since mkn vco/collagen, pening2 pn ade' 


Ok ade byk lg soalan2 korang tp sy simplify yg tu je dlu ye.
Let me explain about this sindromes :

VCO / Collagen from Catalyst adalah diperbuat dari sumber semulajadi . Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan supplement atau minuman/makanan kesihatan ni ? Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan VCO/ Collagen :

1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement
2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya
3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

Penerangan:

Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.
Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.
Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan. Pengambilan makanan bernutrisi tinggi membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigendan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.

Then kenapa proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan macam tu?

~ Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement. untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari.

Ini sy copy dr sebuah blog :
(Same je cam kat atas ;p )

Q:What is healing crisis?
A:Healing crisis is a process in which the body undergoes an intense period of cleansing and rebuilding. As part of the healing process the body will begin to discard toxic residues which have build up in your body over the years. During the process of toxic elimination, your body will experience some of the uncomfortable signs and symptoms, and this is recognized as healing crisis. In Chinese Medicine philosophy, true healing should always be preceded by a healing crisis.

Q:Why is healing crises happen after taking health supplements?
A:According to Professor Yoshio Niwa, an expert in molecular nutrition, when we increase our nutrients intake, the nutrients will react with the oxygen in the body. And this reaction actually promotes and stimulates the body organ to perform harder to do cleansing, eliminating, replaces old tissues with new tissues, balancing etc. For example, you may be experience more skin rashes, more bowel movement, and these is a sign of the body is going through an intense detoxification. Imagine if your body is like the rusty iron pipes, and when you put in some rust agent or pipe cleaner, initially more rust will be coming off from the wall of the pipes (toxic), and that may make you feel worse and more dirt flooding around the pipe. But after the rust is all cleanse, then the pipe will become nice and clean again.

Q:Does everyone experience the same signs and symptoms during healing crisis?
A: Everyone is different. Some people experience healing crisis right after he/she took the supplement and others will only occur after a month or two. The severity is also different. The more toxic one’s bodily systems are, the more severe the healing crisis.

Q:Generally, how long does healing crisis last?
A:It depends on the individual’s health condition. It may lasts for 2-3 days or months.

Q:Many people feel better after taking supplement, but I have been using supplement for a while, and I did not notice any difference at all, why? 

So, korang tolong baca betul2 bab ni ye. Jangan risau ramai yang dapat healing crisis ni. Kalau yang xkena tu, bertuah la korang.
It depends on ur metabolisme so xleh kite nak banding2 kan dengan orang lain yg xdapat healing crisis teruk cam kite. Maybe kita ada toksin byk dalam badan sbb tu jd macam2 kt badan kite after amek vco and collagen. But no worries, sekejap je akan jadi camtu. Dalam 2 3 mggu insylah da makin reda k.

: credit ni blog cik pau & nadiah azaman : 


so ini antara pelanggan yang bernaseb baik tak kena healing crisis. aku antara pengguna yang teruk gila kena healing crisis. korang tak percaya sudah!! aku sampai sekarang naik jerawat. tapi aku bersabar dan bersabar je. nanti perubahan tu akan mengambil masa. its ok takes ur time. nanti lama-lama ok leeeww




yang penting kita jangan cepat putus asa. siapa putus asa. habislah, begitu je lah mukanya sampai bebilaaa..kesihatan pun begitu je la..jadi kepada yang teringin nak mencuba. teringin nak berusaha leh PM kat FB aku ye..CIK YAYA lagi mudah dan senang dari email. lepas tu senyappp. kalau FB terjamin sikit. hehe.

HARGA VCO : RM 39.90 SAHAJA!! murah dan berbaloi-baloi..

SETIAP ORDER YANG DIAMBIL IALAH PRE ORDER MEANS BARANG AKAN DI POS SEBAIK SAHAJA STOK SAMPAI. ^_^

1 comment:

komen anda begitu berharga~ ^__^