22 March 2011

praktikum kali pertama memang suatu pengalaman

Assalamualaikum,

dah lama tak menulis tentang diri aku kan kat blog ni. rindu pulak nak bercerita macam-macam. nak kongsi tips-tips. tapi tulah masa tak mengizikan. lagipun ada ke orang nak membaca cerita aku yang membosankan ni (ayat kau cliche ok!) HAHAHA.

nak story skit la hari pertama praktikum. mmg amat blurr pergi skola. semua murid tengok macam aku ni bukan cikgu.kalau ikut ketinggian budak darjah 6 pun lagi tinggi dari aku. sangat sadis kan.

yang lagi besh hari pertama praktikum mendapat hadiah dari GPK HEM . hahahaha ini dia amik kau!



sangat mencabar okeh. dan ini merupakan kali pertama relief kelas. sebelum-sebelum ni tak pernah pun. pergi PBS sekali pun tak pernah ganti kelas orang. TUP-TUP hari pertama pratikum aku sangatlah bertuah bedah oiii. 

azab mengganti kelas tu hanya orang yang pernah alaminya tahu. aku serius rela mengajar murid pendidikan khas sejam dari mengajar murid aliran perdana sejam. murid pendidikan khas lebih sopan dengan guru berbanding murid perdana yang suka menjawab dan suka bercakap. 

okay cukup tentang mengganti kelas ni.jom tengok gambar ni pulak


hye! saya cikgu dayah. saya amat garang..grrrr~

sepanjang duduk rumah sewa ni mmg besh! sbb boleh masak macam-macam. kalau kolej kediaman tercinta HARAMMMM~

walaupun masakan simple but sangat mengenyangkan. setiap hari dihidangkan dengan menu yang pelbagai. thanks kak sebab masak utk kteorang . sayangggg akak. serius besh duduk dgn akak2 ni. confirm aku balik maktab badan macam belonnn~

okay lah thanks sbb sudi habiskan baca. nnti-nanti aku cerita pengalaman mengajar pulak.

4 comments:

  1. wah! cikgu dayah.. name kite sma laa.. hehe

    ReplyDelete
  2. Cikgu Dayah! Relief memang sakit woh. Even tak pernah alami, tapi Shag tahu lah sebab Mama cikgu. Punya lah tak suka kena relief :P

    All the best Cikgu Dayah sayam!

    ReplyDelete
  3. cik yaya...dpt prktikum kt mlke ke?kt ne?
    yg nmpk just sg.baru,melaka.
    hehe..anda dpt kt kuala sg.baru kah?dkat da tu ngn kite;p

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^