02 February 2011

nak duit? jom sign up churpchurp sekarang.


Assalamualaikum,

Bab duit adalah amat sensitif kan. duit terlampau banyak pun bermasalah. tak de duit pun bermasalah. aku cuma nak kongsi dengan blogger-blogger baru la . sekarang aku tengok blog dah macam cendawan tumbuh. so apa kata disamping korang menulis tu. korang buat duit. memang la lambat nak dapat beratus-ratus tu. tapi at least kita sign up dulu then baru fikirkan cara nak menarik trafik.

adik..adik semua...meh kak yaya nak ajar!

wah dah macam pakar motibasi kauuu..haha takde lah. aku cuma nak bagitau. aku signup churp-churp tahun lepas rasanya. tapi tahun ni barulah duit aku bertambah seringgit ke lapan ringgit. ingat senang nak senang? aku pun belajar dari tutorial churp-churp.baru lagi manalah aku faham apebenda churpchurp ni. aku ingat macam gula-gula chupa chups. hehehe.

churp-churp ni tentang iklan juga. tentang duit juga. bila korang dah sign up churp-churp nanti, bila tiba masanya dia akan bagi kita assignment. ouh assignment dia bukanlah susah macam kat U tu ek. senang gila! korang just kena reka ayat sendiri mengikut arahan yang telah ditetapkan dan cuma perlu letakkan keyword-keyword yang wajib tuh. then nanti pihak churp-churp akan check semua kalau dah ok baru lah korang boleh promot and share iklan korang kat mana-mana je. kat facebook, kat twitter, kat  tumblr, kat blog, kat mana-manalah. once orang klik iklan tu dapat la 20 sen. or ikut lah berapa yang telah ditetapkan. MUDAH je kan!

aku pun merangkak-rangkak buat benda ni. time ada masa aku buat lah. time busy haraammm. hasilnya adalah tak sampai RM 10 lagi. tapi aku happy. siapa na bagi duit


mula- mula memang lah sakit hati 0.23 sen..0.60 sen. siapa tak sakit hati. tapi nanti bila dah beratus bila dah dapat duit hati korang terubat la. sama macam nuffnang jugak. yang penting kena usaha sikit la. sebab blog kita tak sepopular blog-blog popular. FAHAM-FAHAM sendiri lah ye. jangan kita dengki pada orang yang dah popular. kita dengki pada diri kita sendiri kenapa tak nak berusaha. OKAY! 

wahhh!! dah macam Dr. Fadzillah Kamsah beb. pandai gak aku cakap benda-benda positif ni ek. hahahah! so tunggu apa lagi aku dah dok pot pet pot pet dari tadi korang sign up la cepat-cepat at least lepas la duit ni beli barang mekap. hahaha!

klik gambar burung comel ni kalau nak sign up!


oopss before aku terlupa. yang beragama islam cepat-cepat tick TAK NAK terima iklan berunsur alkohol ye. buat iklan-iklan halal je ek. milo ke. hotlink ke. hahaha

1 comment:

  1. wah,,begitu berinformasi..haha..
    thanks..baru tau ape tu churp2..hari tu visit blog Red Mummy die tnjuk die dapat around RM 1,500++..tapi tak tau la amende churp2 ni time tu..thanks again.. :)

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^