12 January 2011

.tips turun berat 3 kg dalam masa 2 hari.

Assalamualaikum,

korang kalau bab turun berat cepatttt je klik blog aku ni. kalau aku buat entri luahan perasaan sikit tak layan pun. hahaha pernah ke aku meluahkan perasaaan sangat sekarang? tak kot. dah matang.

tajuk gempak je, turun berat 3kg dalam masa 2 hari. aku pun tak percaya sebenarnya. tapi ntahlah..percaya je lah kat penimbang berat tuh. korang janganlah tanya berat aku berapa.aku sepak laju-laju. masa cuti semester dulu berat aku naik 4 kg okay. 4 kg ini semua gara-gara nafsu buaya aku terhadap makanan. aku mana boleh tengok makanan. semua aku nampak sedap je. padahnya berat naik baju ketat dan badan semakin seksi.

aku rasa berat aku turun ni pun gara-gara kena lompat jauh petang tadi kot. hahaha dah lama kot tak berlari atas trek. semput aku setengah round dah jalan lenggang mak limah. hahaha. eh lupa nak bagitau tips aku. sebenarnya aku tak makan nasi je. aku haramkan nasi dari memasuki rongga mulutku. hehe itulah dosa kalau berdiet.

aku tak percaya kat buku-buku yang cakap kalau nak diet makan sesenduk nasi. aku tolak mentah-mentah fakta itu untuk orang yang berbadan seksi macam aku ni. kalau badan dah sedia lidi tak pe. kalau balak macam aku konon diet kena makan nasi sesenduk..hahaha tidakkk aku tak percaya.

then jangan makan roti la. roti pun sama je gemuknya. huh dua keping roti bersamaan sepinggan nasi. hehe.tak banyak pun tips aku sebabnya baru 2 hari. mesti korang tak percaya kan. aku pun tak percaya. tapi percayalah. realiti.

nak turunkan berat badan kuncinya hanya satu iaitu RAJIN. kalau MALAS berat kita akan kekal begitu sampai bila-bila.

KEMPEN SAY NO TO NASI.!!! HAHAHAAH~

21 comments:

  1. haha..aja malas..
    so biakan je.hik2..

    ReplyDelete
  2. yaya!

    oke2..saya tamaw mamam nasik la lepas ni

    HAHAHA=)

    ReplyDelete
  3. betol2!!! x makan nasik sgt berkesan kot!! i penah turun 5 kilo dlm masa 2 bln camtu.. mkn nasi weekend je.. itu dulu la.. skang da x lagik!! kecundang ngan nasik!! haahha..

    ReplyDelete
  4. Haa, tu lah pasal. orang cakap nak diet kurang kan nasi. Oh tidak! Shag dulu diet tak makan nasi langsung berbulan bulan. haha :P Skrg naik mendadak sbb duduk rumah asik jumpa nasi =.=

    ReplyDelete
  5. x leh la klu x mkn nasi..
    tp mmg rmai yg ckp klu x mkn nasi bleh trun brt bdn..

    ReplyDelete
  6. yaya, akak pun mmg tgh giler2 nak turunkan berat badan makan nasi cuma seminggu sekali..kena rajin exercise, mlm2 gi aerobik dulu tetiap ptg gi jogging skarang mcm dah malas, berat akak dari 90++ dah tinggal 70kg...

    ReplyDelete
  7. kite da try mnm air masak 3 liter satu hari memang dalam mase sehari trn sekilo..

    ReplyDelete
  8. @aJa
    hehe kalau malas tak leh nak buat ape laaa

    ReplyDelete
  9. @AfiQ
    hhahah..samalah beb..aku pun tak lama tahan

    ReplyDelete
  10. @Mira Hana
    ouh yeke..haaa siap la nk cari tong air pasni

    ReplyDelete
  11. memang betul pon..kalau badan tembam memang nasik tu pantang! hehehe..nasik sesenduk tu untuk yg dah berat ideal/normal bagi menjalani pemakanan yang baik. Tapi jangan berlapar ye..gantikan dengan benda2 bebas karbo dan tinggi protein. Sbb diet akan jadi 'die' tanpa 't'.Saya pon tengah sibuk nak turunkan berat nih..benda paling susah ialah kontrol MAKAN SEDAP..huhuhu...T-T..marilah kita berusaha ..Caiyok!

    ReplyDelete
  12. betul lah dear, kite kene makan nasi jugak !

    ReplyDelete
  13. Haha cik yaya aper kata wat kempen SAY NO TO NASI.!! nie kat blog pink ^^

    ReplyDelete
  14. wah.. saye tgh try makan oat pagi petang dan makan pisang utk tenaga .. kalu x layu jer.. tp turun gak la sekilo 3 hari... ni nak try tgk smpai next week.. exercise i buat push up knee dlm 10x tuje...

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^