22 January 2011

.tips menjaga bibir yang kering dan tips lipstick nampak cantik dan kemas.



Assalamualaikum,

Harini aku nak tulis pasal tipsss je. malas tulis pasal personal sebab orang tak suka baca. pembaca lebih suka baca tips-tips kan. malam ni aku nak kongsi pasal tips bibir kering. bukan nak bagi bibir kering la! tapi nak menjaga bibir yang kering.

kalau korang perasan la sebenarnya bibir yang kering boleh menyebabkan bibir kita luka dalam masa yang sama. bila tak selesa dengan bibir kering mulalah buat aksi-aksi pelik kat bibir. contohnya menegang2 kan bibir. memuncungkan bibir. dan akhirnya bibir yang kering akan luka. itu yang sedang aku alami sekarang.

so aku nak kongsi satu produk yang aku rasa semua orang dah tahu. iaitu vaseline.





see. kat belakang vaseline ni ada tulis utk lips moisturizer okay

banyak kegunaa vaseline ni. aku pun buat lips gloss guna vaseline. hehe senang je dan warna bibir akan lebih cantik dan sexy gitu.

walaupun bibir aku tak sexy tapi biar lah bibir yang sihat . kalau sexy tapi bibir kering buat apa. hahahah. selain itu jangan basahkan bibir anda dengan air liur kalau kering sebab air liur mempunyai enzim yang boleh mengeringkan lagi bibir korang.

kalau nak tradisional sikit korang boleh sapu madu kat bibir sebelum tidur. janganlah korang jilat2 pulak. nanti habis la khasiatnya. 

yang penting banyakkan minum air kosong untuk mengekalkan kelembapan bibir ye. so kepada yang bibir kering-kering tuh boleh la ikut mana-mana tips yang korang nak. yang paling senang ialah guna vaseline dengan kerap okay. memang lah melekit sikit tapi not bad la. dari makin teruk bibir baik la pakai. harga tak sampai RM5 pun. kat watson dan guradian bersepah. hehe.

kalau nak bibir macam ni 


lagi satu tips iaitu kalau nak lipstick korang nampak lebih kemas dan cantik bila pakai. gunalah berus khas untuk lisptick. memang akan nampak lebih kemas kat bibir



SELAMAT MENCUBA!

22 comments:

  1. Na pun gner vaseline... bukan tok kt bibir jerk.. kt siku, buku lali body part yg kulit kering pun Na pkai.. okeyh...

    ReplyDelete
  2. thanx cik yaya comel!!!!
    akn nmpk lbey kemas r afta dis...hehehe
    neway pic bibir 2 dr bwh tu nmpk
    sgt cute!!
    giler r nk bibir gitu
    **tringin bibir shape cm lisa surihani
    brsyukur r cikbintang ^_^

    ReplyDelete
  3. a'ahh..saya pun gune vaseline..lma dah... =)

    ReplyDelete
  4. sy guna vaseline juga... sgt best, kan? pg mana2 pun mesti bwk :P

    ReplyDelete
  5. nice lips..ops,nice tips...... hehe..
    nasib nizam xde masalah bibir kering ni.. asik basah jew,ops,lembab..... hahaha

    ReplyDelete
  6. @cikbintang
    gunalah brush kalau nak bibir cmtuh!! hehe

    ReplyDelete
  7. perghh...cun giler gmbr bibir 2nd last tuh....huhu..yup..vaseline da best...even untuk kulit pon..my sis dlu kulit bersisik...tp pas gune veseline...skunk dh ok...ececeh..mcm testimonial pengguna je...;p

    ReplyDelete
  8. vaselin tak sampai rm5? haritu zati pergi tengok kat watson dengan guardian yg kecik je dah nak rm20 huhu T_____T

    ReplyDelete
  9. @zati

    eh takkan dah naik harga? pelikk..huhu mmg time yaya beli harituh kat melaka rm4 lebih..nk dekat2 rm5 la..

    ReplyDelete
  10. zaza xbleh guna vaseline klu guna bibir jadi biji2

    ReplyDelete
  11. gila cntik bibir pink 2..heheh
    sya pun de msalah bibir kering nie..dah byk kali luka..hehe

    ReplyDelete
  12. sebelum tidur guna madu pun boleh..hehehe :D

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^