19 January 2011

saya penjual kerepek, saya ok!

Assalamualaikum,

Harini aku nak buat pengakuan berani mati sekali lagi. sebelum ni aku dah bagitahu tentang fakta tentang cik yaya apa yang cik yaya suka dan apa yang cik yaya tak suka. hari aku nak bagitahu korang semua kerjaya aku semasa belajar. eh ingat aku belajar 24 hours je ke? huh tidak..

disebabkan wang sentiasa tak mencukupi jadi aku bekerjasama dengan geng-geng aku untuk menjual. haaa nak nak tahu tak aku jual apa. hehe antara benda yang aku jual ialah

kerepek



roti hot dog

eh kau tak malu ke menjual? dari bilik ke bilik pulak tu. setiap malam sabtu je muka aku dan geng aku lah yang mengetuk bilik ke bilik. hehehe. tapi besh jugak menjual ni.muka tebal je.hehe yang penting mencari rezeki halal kan. nk tampung-tampung perbelanjaan yang tak cukup.

macamana aku buat roti hot dog tu rahsiaaa..hahahaha itu projek aku. tapi alhamdulillah yang suka, dan sekarang pun ramai yang tertanya-tanya kenapa tak  menjual lagi? tak jual kerepek ke? roti hot dog tak de dah ke? aku rasa aku ni takdelah bakat menjual sangat. aku jenis pemalu gak. tapi ada kawan-kawan jadi rasa malu tu kurang la sikit.

masa menjual tu baru lah aku dapat rasakan betapa susahnyaaa nak mencari duit. bukan senang duit nak jatuh sedebuk depan mata tanpa usaha. selama ni tunggu je elaun masuk. barulah aku tahu betapa susahnya kedua ibu bapa aku mencari duit untuk besarkan aku dan adik-adik. huhu.

so kepada yang menjual-jual di internet ke, jual bilik-ke bilik macam aku ke janganlah nak malu. bukanya kita curi duit orang. kita menjual kan. dengan penuh kasih sayang aku buat roti tu. hehehe.sekarang ni aku tengah tunggu elaun masuk je baru leh buat modal balik.

aku bangga menjual kerepek dan roti hot dog, saya okay! (ala-ala saya gay ,saya ok) hahahahha

5 comments:

  1. a'ah btol3(ala2 upin ipin)..kita bkn mencuri kan.. geram tgk hyotdog tu...sdpnya

    ReplyDelete
  2. Wahh~ Terror lah Yaya. Mula mula memang malu. Tapi lepas tu, tengok sendiri lah. Orang cari hot dog + kerepek Yaya. Nak buat bisnes tak boleh malu. Kalau malu baik buat kerja lain. Hehe.

    Shag nak cakap, yaya kena tag join kontes dari Ell ;) Hadiah kawan baik

    ReplyDelete
  3. hahahaha... kte same! tp sy juaL baju..mmg sr0nok juaL biLik ke biLik... atLeast dpt knaL dgn juni0r2 kte.. n mane Lah twu, ade rezki, bLey luaskn perNiagaan kn? sm0ga bjaye (^_^)

    ReplyDelete
  4. cayalah yaya!!! pos kat akk boleh??;p

    ReplyDelete
  5. sdpnyer roti hotdog, meh kirim kat cni skett! hehee

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^