11 May 2010

geng kuning-oren-merah

Salam.
waaa orenyee entri saya harini. sangat meriah..heee ni la gambar saya dan kwn2 rapat saya sekarang. rasenye tak pernah lagi cerita pasal mereka berdua nie.harini ni saya bagi diorang pofular jap kat blog yg tak fofular nie..hehe

kenapa kami bertiga je pakai baju oren merah nie?sekali tgok cm bendera negeri selangor pun ader tau.

kenapa?

sebab ini baju geng kami..geng ting tOng..hahaha.ok tak baju tuh..saya sebenarnya tak pernah pakai bahu sestriking ni..sgt merah..dan sangat kuning cam mak ngah.tapi nak buat cmane dah pilihan majoriti..so saya terpaksa ikot..cantik mmg la cantik..but sgt terang..x sesuai nyahh..pape pun saya dah pakai

tapi yang peliknyaaaa.. ramai orang suka baju ni..siap tanya mane beli ag tau..cantiknyaaa..lawanya...tapi kene fhm semantik gak neh..ntah2 perli kot.hahaha.tak kisahlah asalkan kami pakai baju kan.
sebenarnya saja je pakat beli baju same2 nie..gatal2..hahahah nak tunjuk semangat kekawanan la konon..

ni la saya dan kawan2 saya. dari kiri nad. me. n mia


sedaya upaya nak menyelimkan badan tau,



cm kurus la plak tapi harammmm




me n mia



tatau la pe motif saya nie.mia maen snap jek

three of us.

aksi ghairah mereka.


sweet memory three of us.love u oll laarh..

10 May 2010

.jom belajar berenang.

Salam.
harini incik enol nak tunjuk gambar2 dia belajar berenang ngan coach dy..heheh coach dy import dari africa okay..hehe..jom kite tgok same2..zassss


















 sgt syomel gambar ini okeh tiap mlm saya tgok

hahahahaa..selesai sudaaahhh

akhirnya pakwe saya sudaa pandai berenang..syabas2..tapi sume ni hanyalah rekaan semata-mata..saya curi gambar ni dlm camera enol..pastu tibe2 idea saya mencurah2 nak buat cerita..so ni lah hasilnyaa...hahaha..yg kwn dy tuh namenye maskara..dah ade makwe..so yg lain tu melepas la..yg sorg lagi tuh..saya punya..sape nak leh komen kt bawah..i pertimbangkan kalau ade ciri2 yg i nak..hahahahah..

sekian laporan dari saya dari perenang2 olimpik malaysia.

.saya curang.

Salam.
hye olll..tengah buat ape tuh. korek idong yee..hahaha..gurau je hokeyy..owh saya nak cerita tentang kecurangan saya . hari sabtu saya dating ngan incik enol..semalam saya dating ngan orang lain. hehehe tapi incik enol tau kecurangan saya nie..kesian dia telah dimadukan..hahahaha..gambar incik enol lagi skit dari madu dia..hee jom same2 tgok kecurangan saya


ni la pakwe kedua saya.hensem kan.

cak2..sawan tgkp gambar depan dp

ketot sungguh kamoo cik yaya

pakwe saya dah curang!! huhuhu patung pun dia layan


hehehe..sangat sedap okey ice blended ni..tiap kali kuar msti habis rm4 saya nak beli benda nie
kenangan ngan pakwe kedua saya.

saya pulak nak curang ngan patung nie boley??

pakwe saya dah mereng sebab saya cari pakwe lain..

complicated sungguh percintaan kami semua. jadi saya nak tinggalkan semuanya dan kembali kepada wajah kesayangan beta..hahahaha..
.
.
.
.
.

hehe saya sayang kamoo banyak2 lah..ni je la satu pic yg saya tgkap semalam hahaha

09 May 2010

.selamat hari ibu pn.lina.

Salam.
saya nak ucapkan 
.SELAMAT HARI IBU. kepada ibu saya 
.Pn Haslina bt Haji Abdul Karim.


mak,kakak tak reti nak bermadah-madah..tak reti buat ayat puitis tapi kakak nak ucapkan
*terima kasih besarkan kakak dan adik-adik
*terima kasih bagi duit belanja dari sekolah --- smpai institut pendidikan guru.
*terima kasih sebab selalu marah kakak kalau buat salah..walaupun kadang2 kakak buat tatau gak..heee..
*terima kasih masakkan kakak sedap2 smpai besar sebegini...
*terima kasih menyusukan kakak, jage mkn minum..didik sehingga kakak bakal jadi guru sekarang..huhu.
*terima kasih atas segala-galanyaa...

kakak sayang mak !!! mmmuah..mmuah..huhuhu..nak balik la..


ni gambar da latest.

ni gambar masa bercuti kt merah laketown resort..3 tahun lepas yee


ni raye 2 tahun lepas..hehehe..sumenye gambar lame hokayy

08 May 2010

.sports day orang tua.

Salam.
harini saya nak story mory skit la ttg hari sukan kt maktab saya. maktab mana lu fikir la seniri. hehe..tapi saya tak nak la cite mcm buat laporan plak kan. just from da picture then i tell u..lets start now !

ni gambar malam sebelum sports day. masing-masing sawan dengan belon yang banyak dekat 300 biji belon.


tiup jangan tak tiup. naik kembang pipi saya lepas tiup belon2 tuh. dimana saya cuba teka?


gigih betol nak menang rumah siantan or kuning nie. sanggup berjaga malam nak siapkan belon semata-mata



tadaa!! ni la hasilnya selepas 300 biji belon selesai ditiup..berbaloi-baloi..bak buat kerajaan lebah. itulah tema rumah sukan saya.


ni plak rumah sukan hijau. tema frogie..

ni tema rumah pink. diorang nak buat tema fairy tale but macam tak menepati tema ajee..xpe2 keep it up guyss


ni plak rumah biru nak buat tema lautan. 


this is rumah coklat. tema mereka ialah coklat jugak


ini rumah merah. dari tema naga bertukar tema semut merah. tapi semangat kurang ade la.so begini je la temapt mereka


whhoaaaa...manyaknyee melonn..heheh pandangan dari atas. suke belon. comel2...



owh ni la maskot rumah kuning! bee and flower. kerajaan lebah la katekan. smart dol!! sangat chomel..

heee ni la perbarisan kami..penuh dengan belon dan lebah. comel. comel


ni plak maskot rumah biru. ikan duyung. heheh canteekk..panjangnyeee rambut ikan duyonng...



taraaaa ni la maskot rumah hijau..froggie..sangat kreatif tapi dicilok la dik..hehehe..but sgt tomel.



ni plak maskot rumah merah. semut yang overdose..hahahaha...tapi ok la..menceriakan suasana.comel montot bee and ant


bendera berkibar...


k la itu sahaja cerita saya. hehe. pape pun ni lah merupakan hari sukan paling besh yang pernah saya lalui sebab banyak maskot kiut miut..hehehe..dan ini juga merupakan hari sukan kali pertama setelah 3 tahun study disini. sebab kompleks sukan puteri gunung ledang baru sahaja siap!

opss lupe nak bgtau..rumah siantan @kuning menjadi johan keseluruhan tahun ini!! congrats..

.saya ahli pandu puteri.



Salam.
cepat-cepat cari saya dimana.hehe ni gambar saya ngan kawan-kawan saya masa kelas pandu puteri..kteorang ni special skit sebab bakal cikgu so kena la pakai baju uniform ni. bukan hijau yang macam tidur tuh. tapi leh gak nak pakai kalau wat kerja la. 

besh gak pakai baju ni . rasa smart je. siap ada skarf2 bagai. rasa macam permaugari lak haha. saya kumpulan kenanga. hehe..ada lagu tau untuk setiap kumpulan.tapi kan setelah satu sem belajar ttg pandu puteri ni mcm2 saya tau lagu taps siang la. taps malam la..semacam je lagu dia.sapa yang tau lagu ni mesti faham maksud saya.

ada sapa2 ahli pandu puteri gak ^__^ kamu kumpulan apa?




.bila bro BEN komen.

Salam.
hehe tadi entri mara-mara kan. sekarang entri senyum pulak okay. ni pasal entry yang tukar header pun nak kecoh punya pasal la..tak pasal2 ben ashaari dah mencemar duli kt blog saya.hahaha. terkejut gak. sebelum ni saya nampak dia terjah blog mama2 je..blog saya pun dia komen gak..hehe. thanks bro

satu komen mu begitu berharga. eh komen orang lain pun berharga gak okay! tapi bila orang terkenal masuk lain skit la. sawan dah datang. saya nie blogger baby lagi sebab tu la bila blogger veteran masuk terkejut skit.

hahaha bro sory la pgil veteran gurau2 ok. you ttp maitain cun la. komen la slalu.. ^__^

07 May 2010

.manusia pelik.

*awas entri ini mengandungi emosi yang kurang stabil dan memerlukan kesabaran ketika membaca agak-agak tak suka saya minta maaf ,saya sedang geram *

sebelum pape saya nak beri salam dulu. assalamualaikum. hee.
saya nak membebel ni.membebel tentang seorang manusia.manusia pelik sekali yang pernah saya jumpa di dunia ini. saya bukan tak suka sikap dia tapi cukuplah saya memang tak suka dia

saya bukanya apa. bayangkanlah orang lain pun sakit juga saya pun pernah demam okay. demam panas tapi saya leh senyum lagi. tapi manusia ini demam boleh buat muka sengal ok fine! orang yang tak sakit pun boleh sakit.

kedua, saya pun sakit tekak tapi nak jugak try bercakap, boleh plak masa saya temankan dia ke hospital doktor tanya tak nak bercakap pulak. saya mana la tau dia sakit ape. senyap je. siap saya tolak dy ngan wheel chair lagi. bukan nak mengungkit saya kalau orang sakit agak risau jugak tapi janganlah terlalu mengade dan manjakan diri anda boleh. saya menyampah !

ok fine saya tau anda terlalu sakit, demam, sakit tekak sampai takboleh berjalan. saya faham. tapi boleh tak jangan nak buat macam demam tu dah nazak. saya kesian kat kamu tapi kesian la kt orang lain jugak. yang peliknya kalau sakit dalam kelas tu dia aje. sakit trus mcm nazak . minta maaf la saya cakap motivated urself ok. jangan layan sakit tu. mane la tak makin sakit.

dah la meluat cakap pasal nie.pernah korang jumpe manusia pelik mcm nie.?
sekian..

.cuba teka harga ikan ini.




Salam.
wahai kawan-kawan saya yang sedang baca entri ni..silalah teka harga ikan kembung masak sambal ini berapa.sapa teka paling tepat akan dapat ............

saya beli ikan sahaja tanpa nasi ok! cepat2 teka..