30 April 2010

pakai tudung betul-betul

Salam.
tadi saya berjalan-jalan la dekat youtube.konon nak cari resepi buat tart telur la..pastu entah camane terjumpa video ni pulak. jom tgok same2..pastuh komen..


makan koko krunch ngan tongkat ali + ginseng.yummy

Salam.
saya rasa nak tergelak dan lempang muka saya laju2 sekarang.sebab terasa diri sangat cuai.hahaha..dan rase sengal jap.sekarang saya dah berada kat rumah.cuti sampai hari ahad ni.so waktu berada di rumah amatlah singkat dan tak besh.tapi saya akan cuba beshkan juga diri saya.


owh ya tadi saya dah bagi hadiah hari jadi kt my momma.hee dy suke sgt..neway it's my job to make u olways happy.jap lagi saya buat entri khas utk mak saya ye.


haaa ni saya nak cerita pasal makan koko krunch dengan tongkat ali + ginseng.nape la saya kretif sgt pepagi nie..huhu ni la jadinya kalau dah lame tak duduk rumah.dah tak kenal mane gula mane garam.mana tepung mana bedak.hahahaha..boleh lak cmtuh.


pagi tadi la punye pasal..ngah mamai2 nak makan koko krunch la kononya..so saya gune la susu tin yang biasa gune tuh..letak dah dua sudu nie..da letak air bagai..pastu tup2 bila nak rase..lidah saya rasa pelik..tak pernah rase susu sepahit nie..huhu..boleh pulak susu rasa pahit selalu manis kan..


so saya pun ambil la balik susu yang saya buat td..ingtkan kt sudu ada kopi ke ape ke..rupe-rupenyeee...susu tu ad EXTRA TONGKAT ALI + GINSENG..omaigodd...hahaha tipah terkena kali nie..disebabkan malas nak bancuh2 susu dah..saya makan cmtuh je la koko krunch tu..mls nk buat gune susu tepung..tak bpe besh..hahaha..sebenarnya ko yg malas..


ni la rupe tin susu tin tuh..huhu..

moral of da story..sebelum buat air or ape2 bace dulu sebelum buat..kalau tak jd lah mcm saya..makan koko krunch +ginseng..xcedap. =(

28 April 2010

kecil hati kan.

salam.Apa khabar semua.sihat tak..harapnya sihat la semua.eh napa ayat saya nie mcm tulis surat plak.hahaha..macam tade benda je nak diceritakan harini tapi teringin gak menulis entri..kesian kat kwn2 i yg berlambak2 bace blog i nie...hahaaaa..cuba tgok kt widget bape org yg view kt bwh tu..3 orang..ramai tuh!!! blog orang lain 390..rileks je..saya 3 orang da kecoh!..haahahaha


dah la tak perlu la cerita pasal visitor2 tuh..saya bukanya penulis blog terkenal mcm si mak enon..mak cu..pak long..pak ngah..hahaha..sekarang ni saya nak cerita kesan apabila guru tak mempedulikan murid.hee barulah nak buat entri berunsur pendidikan skit..kalau tak cinta cintun..makan..sedih..boringlah..saya tiba-tiba nak membebel apa kesan yang terjadi pada murid bila cikgu tak layan murid memberi pendapat.sakit hati kan.bila dia pilih pelajar yang dia suka je.so saya mestilah berhati-hati apabila jadi guru nanti..jangan diskriminasi murid..jangan layan murid yang pandaaaiii je..ingat tuh.


murid yang lemah perlukan perhatian daripada guru.bukanya budak tu lemah makin diabaikan..sangat tidak adil..bayangkanlah apa yang akan terjadi kalau setahun tu guru lansung tak ambil peduli pada murid yang lemah ni..semakin ketinggalan..dan ketinggalan..saya tak cakap semua guru buat macam tu..tapi segelintir sahaja..jauhkanlah diri saya dari melakukan perkara itu..


tapi kalau ingat masa saya sekolah dulu..saya memang budak pasif.saya lagi suka kalau guru tak ambil peduli tentang saya..yang peliknya hanya cikgu bahasa inggeris yang ambil berat tentang saya dan cikgu bahasa melayu..mungkin mereka tgok pencapaian saya ok baru nak layan..kalau matematik memang saya lemah..saya tak suka mate mungkin sebab tu laa cikgu mate saya tak layan saya..saya tak pandai bahagi pun dia tak tau..saya nak tanya takut..sebab cikgu tu garang..sebab itu la sampai darjah 5 saya masih terawang-awang tentang bahagi masa darjah 4 dan 5..huhu sedihnya..sekarang ni alhamdulillah dah pandai skit matematik..


hmm kalau nak cerita pasal nie mmg tak habislah.dah la tade mood bile ingt time sekolah..sangat tak besh. 

27 April 2010

topeng keajaiban.

Salam.
Hehe..mesti sume tertanya-tanya apa benda yaya mengarut tentang topeng keajaiban ni. kalau salah translate jangan salahkan saya iyee..sebab saya guna google translate..miracle mask menjadi topeng keajaiban setelah ditranslate bahasa melayu.saja-saja je nak try translate guna google.bukan tak pandai bahasa inggeris ye cuma saja buat-buat tak pandai.hahahah tak nak mengaku kalah gak tu.

ok2 apa yang topeng keajaiban or miracle mask nie? kan yaya pernah buat entri pasal muka penuh jerawat la..jeragat dan segala mak nenek la..mana taknya berjemur je..habis muka i nyah..so saya nak try la miracle mask ni setelah disuggest oleh seorang komentor dalam blog nie..komentor tu ape? abaikan..sudaaa..

saya pun tak tau la miracle mask ok ke tak.sebab saya baru dapat harini dan belum try lagi.nanti saya dah try seminggu saya buat testimoni okay.tunggu tau..i tunjuk muka sebelum dan selepas lagi u..owh sebelum saya terlupa saya nak promote la blogshop yang jual miracle mask nie..only RM 18.00 ok..ni kedainya iaitu biz.amirulmukmin..saya tatau la laki ke pempuan yang jual..yang penting murah..saya bagi satu tips la kt kawan-kawan yang baru nak membeli online tuh..anda kenalah survey2 dulu blogshop tu..jangan main beli je..ni tak siasat lagi..ntah ke blogshop tu da setaun tak beroperasi main order je..main bank in je..jangan tau..bahaya.....pastu lagi satu kelebihan survey ni ialah kita boleh tau mana murah mana mahal..ada satu blogshop tu yg jual miracle mask tuh harganya RM 21.00..entah kos ape dy amik tatau..tapi yg penting yaya dapat cari yang murah..so jom la ramai2 beli kat situ..berbaloi2..

ni lah rupa miracle mask tuh

ni  rupe kotaknya..comel je


ni isi dalamnya

so sapa-sapa yang pernah pakai miracle mask ni bolehlah berkongsi pengalaman ngan saya ye..mane la tau ada pape petua ke..owh tak sabarnyaaa nak pakai..msti muka i berkilau2 pasnie..hahahah selamat tinggal jerawat durjana. haaaiiyaakk!

26 April 2010

entri menggoda.

Salam.
apa kena mengena entri menggoda dengan tat telur nie? mestilah kena mengena sebab tat telur ni menggoda saya..masa jalan kt kedai patisfrance ni tadi panggil2 saya..tak penah2 saya beli tat telur tetibe jer mengidam pulak..saya tahu ada sesetengah orang tak minat pun..saya pun mcam tu jugak..tak layan pun tat nie..tapi hati boleh berubah inikan selera nyah..hahahaha..tgok la gambar2 menggoda nie..sapa2 yg tengah lapar tuh layan je la..

yummy.

still in da plastic.

kalau la saya pandai buat tak la melayang RM 1.50 saya..hahah


selepas dah makan nie mula la gatal je tangan nak mencari resepi tart telur..but buat ke tidak tu wallahualam la..sebab cream puff saya pun masih tak nampak bayangnya..hahha..

25 April 2010

Ya Allah,ringankanlah derita adik Hana.

Salam.
Harini yaya nak berkongsi dengan semua email dari seorang ibu yang memerlukan bantuan..yaya copy paste email ni dari blog akak rafidah..yaya harapkan kita semua dapat membantu akak rohaiza ini..walaupun bukan bentuk wang ringgit..tetapi doa sahaja sudah mencukupi baginya..jom kita baca...


Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.

Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.

Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen. Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.

Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.

Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah. Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat.

Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan. Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction Machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.

2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru-paru. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang. Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak. Tambahan pula kaki kanan anak bersimen.

Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan, kaki pula bersimen. Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya. Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.

Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYA-ALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatan dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu, emailkanlah kepada saya 
rozex_3056@yahoo.com.my. Di sini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.
Solat Hajat 

1) Niat Ushalli Sunnatal Hajati Rak’ataini Lillaahi Ta’aala.

2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca Al-Fatihah, baca Ayat Kursi 1x, dan Kul Huallah Huahad sebanyak 1x.

3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. Teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk. Insyaallah Allah makbulkan.
Ayat Kursi 
Allahu laa ilaaha illaa huwal hayyl qayuum, la tak khu-dzuhuu sinataunw walaa naw-um, lahuu maa fis samawaati wamaa fil-ardhi, man dzal-la-dzii yasy-fa-‘u indahuu illaa bi-idz-nihii, ya’-lamu maa bayna aydiihim, wamaa khal-fahum walaa yuhii-thuuna bi-syai-inm min’ilmihii illa bimaa syaa-a, wasi-‘a kursiy-yuhus samaawaati wal-ar-dha, walaa ya-uu-duhuu hifzhuhumaa wahuwal ‘aliy-yul azhim.

Gambar ini diambil pada hari ke-2 kelahiran Hana. Waktu ini Hana di ICU nursery. Hana bernafas menggunakan mesin kerana ketika lahir, denyutan jantung sudah terhenti. Doktor melakukan CPR untuk mendapatkan semula nyawa Hana. Allah Maha Berkuasa. Alhamdulillah.


Ini gambar 2 minggu lepas ketika di wad knk2 tiba2 pernafasan Hana laju. Doktor memberi saya 2 pilihan. Pilihan pertama untuk mendakap Hana buat saat terakhir kerana Hana terlalu sukar bernafas. Pilihan kedua pula ialah masuk ke ICU dan memasukkan kembali tiub pernafasan. Doktor menerangkan jika tiub sukar di masukkan ke mulut, mereka akan masukkan melalui leher dengan menebuk leher Hana. Dengan kuasa Allah tiub berjaya dimasukkan melalui mulut.


Ini gambar ketika Hana dimasukkan ke ICU selepas tiub pernafasan dimasukkan melalui mulut. Hanya air mata saya yang menemani Hana ketika di ICU kerana saya tidak dibenarkan menjaga Hana ketika di ICU.


Ini gambar selepas kaki Hana disimen. Tiub di mulut Hana digunakan untuk menyusu. Belum lagi pandai menghisap, kaki pula patah. Alhamdulillah atas ujian yang diberikan. Saya redha.

Saya berharap dengan melihat gambar Hana, lahirlah sedikit simpati dari kalian. Cuma doa yang saya pohon dari kalian agar Hana boleh membesar seperti kanak-kanak yang sempurna. Jauhkanlah Hana dari kecacatan. Mudah-mudahan Allah gantikan sel yang rosak di otak Hana dengan sel yang baru dan dipilih di kalangan sel yang terbaik untuk Hana. Inilah doa yang tiap kali saya baca setiap sujud yang terakhir, setiap kali lepas solat fardu dan solat hajat. Mudah-mudahan Allah makbulkan segala doa dan Allah berkati segala usaha saya. Selebihnya saya bertawakal. Amin.


Sama-samalah kita melakukan solat hajat demi adik hana..semoga adik hana kembali sihat..Ya Allah ringankanlah beban adik hana..Amin..

p/s: saya sangat sedih bila baca email ini...ada yang susah diluar sana..jangan ingt hidup kita je yang susah sedangkan ada yang lebih susah...fikir-dikirkanlah..

almost 2 years 5 month dearie..


kau membuat ku rasa hebat. erk?

Salam.
nape muka saya macam pelik je kt gambar tuh. konon nak buat muka comel la tu. tapi tak jadi la..hahaha..asik amik gambar lawa2 je..so harini kite amik gambar agak comot sikit..sikit je la..haahha..harini 25 hb april 2010..genap 2 tahun 5 bulan..my annie 25 november..can't wait..peergh lame sungguh saya bersama sechomel nie. dah 2 minggu tak jumpa dia..rindu ya amat..tapi nak wt cmane dah dia sedang berjimba- jimba di rumahnya sekarang..(cyggg..ayg winduu bangett..) sila jangan muntah ye. ni blog saya..nanti anak cucu saya nak bace sume nie..hahahaha..
.
.
saya cuma nak bgtau kt dia

only u my
bf
papa bear
sechomel
temuk
montel
mucuk
hubby
muncit
barney

ape lagi erk..huhu da lupe byk sgt nama manje dy nie..


sila abaikan gambar budu tuh..tgok benda yg diboolatkan itu ok.

so sempena 2 tahun 5 bulan nie..terasa nak nyanyi lagu nie plak..tangga-hebat..jom layan


Lirik Lagu ” Hebat “
Artis 
” Tangga “

Bagaikan Tetesan Hujan Di Batasnya Kemarau
Berikan Kesejukan Yg Lama Tak Kunjung Datang
Menghapus Dahaga Jiwaku Akan Cinta Sejati

Betapa Sempurna Dirimu Di Mata Hatiku
Tak Pernah Kurasakan Damai Sedamai Bersamamu
Tak Ada Yg Bisa Yg Mungkin Kan Mengganti Tempatmu

Reff 
Tangga Kau Membuat ku Merasa Hebat
Karena Ketulusan Cintamu
ku Merasa Teristimewa Hanya
Hanya Karena
Karena Cinta
Kau Beri Padaku Sepenuhnya
Buatku Selalu Merasa Berarti

Kini ku Merasa Hebat
Karena Kau Yang Membuatku Makin Kuat
Jantungku Bergerak Cepat
Semua Yg Berat Bisa Lewat
Inikah Cinta Yg Sejati

Melayang ku Terbang Berenang Di Awan
Tak Akan Kita Kan Lepas dan Jatuh Sekarang
Cinta
Sang Cinta
Kita Kan Terus Mencinta
 

shawl tu yang panggil saya.

Salam.
nga wat apa la tu..msti la bace entri saya kan..hahaha ape la yaya nie..tanya soalan ntah pape..semalam i wat entri pasal budu melansingkan badan ramai yg komen..hahaha lawak la korang nie..saya memang 1st time makan budu..mayb perot tak leh trime tu yg uek2 dari bawah..maksudnyee cherry berry (ciyit biyit.) hahhaha mcm2 nama saya bagi utk sedapkan penyakit tu.

now saya nak wat laporan untuk semalam..aktiviti sepanjang hari sabtu..semalam teringin sangat nak makan mekdi..so i ngan my roomate pun rushing la dr kul 2 lbh tu semata-mata nak kejar lunch mcvalue..jimat disitu..okeh.

tamat disitu edisi terliur sedangkan baru beberapa minggu lepas dah balun ayam mekdi tuh..tapi kerana kesedapan pabila lemak-lemaknya melekat kt badan saya..terpaksa saya makan gak..kalo tak menggeletar badan..hahaha saya tipooo la tuh.sekarang saya nak cerita edisi membeli hadiah utk my mum..30 hb April ni hari jadi my mum dah 49 tahun umur dia...haaaiihh da berumur..heheheh..tp jiwa muda mak kan..so saya ni punye la survey2..mintak tlg kt fb nak beli ape..then my adik komen suh beli purse sbb purse dy dah rosak..so i pun cari la purse kt jaya jusco semalam...jumpe la akhirnya..dan dpt murah skit..hahahahah..tekniknya kne la pandai mengayat penjual itu ok.


huhu ok x?? saya tatau nak beli yg cmane dah..yg ni je nmpak cantik..hahhahaha dan berbaloi..jangan la risau my mum xbace la blog2 nie..so dy xkn tau la..hahaha...kalau adik saya bg dia bace siaplah!! kerat mulut ko diyana...

saya bukan beli hadiah utk mak saya saje..tapi saya beli hadiah hari jadi utk saya gak..hahhahhaa dah la yaya ko tu setiap hari hari jadi ko..nak tau hadiahnya ape??

meh tgok kt bwh nie..
.
.
.




shawl corak harimau bintang..hahahha dah lame saya mengidam pakai corak nie..nnti i wt photoshoot bersama sechomel saya yeee..tungguuu..tapi dalam masa yang sama saya sedih tetapi puas..sebab duit saya makin kering tetapi saya dapat benda yang saya nak..urmm mane lagi ok eh???

24 April 2010

budu melansingkan badan?

kredit to mr.google.

Salam.
saya berada dalam keadaan yang tidak selesa dan amat tidak selesa kini.adakah ini merupakan simptom2 selepas makan budu..huhuhu..gatal sangat nak  makan kan..rasekan lahh..nak tau ape yang saya sedang alami sekarang ialah proses mencuci perut hanya menggunakan budu..what! budu...napa tak percaya ke? percayalah..lepas makan budu petang tadi..perut saya memulas2 je dr td..huhu..ni sume rumate saya punya pasallah..dia mengidam sangat nak makan..ada lah kawan saya yang tolong beli td..ni sebab roomate saya demam..so dia mengidam la mcm2..huhu yang paling tak leh blah..bole dia mintak benda nie..
.
.
"daia..aku ngidam nak mkn mempelam la.."
"ape?? ko ni ngandung ker?"
"woii tak lahhh..ak kan demam...ko gi la jolok mempelam kt mk**"
"erk ...no way man..hahaha"

huhu..meah..tolonglah..ko janganlah nak wat ak serba salah..ditelan mati tercekik...diluah mati termuntah..hahah ape2 je la..peribahasa ko sejak azali memang terukk..

sekarang jam menunjukkan pukul 1.27 pagi..i can't sleep..perut sakit..huhu
so saya nak sarankan kepada sesiapa yang nak menguruskan badan..boleh la minum budu sebotol sehari..sure kurus cm lidi la..k la da tak tahan..erkk...

22 April 2010

model shawl gorjes. ^_^

\

Salam,
again saya tulis entry..saya nie kalau malas nak menulis malas betul..kalau rajin cmnie la..sehari boleh 5 entri sekali..haha..ape yang penting saya happy...

sebab apa saya happy..

sebab.

sebab.

benda nie la..surat cinta cintun saya datang..haha..no la..saya shopping online lagi la..huhuhu da berlambak2 shawl saya beli nie..eh tade la berlambak..baru 8 je kot yang baru..biarlah asalkan saya puas hati..makan leh tahan lagi...but shawl..cannot la..

owh kali ni saya beli dari kedai yang sama yang saya beli shawl polka dot tuh..ni blogshopnye..inikedaimisae..mak sin chan  pun da pandai jual on9 tau.. harga dy berpatutan la..plg murah..haahha bodekk..cik misae kne la bg diskaun nmpaknye..cik yaya nga promote
saya terbeli selendang cotton nie..sebab dy kiut sgt ada tulis gorgeous lagi u..i liookee..gorjes2 nie..so very da comel nyah...tgok la model tip top kt bawah nie..meletoopp..


sila abaikan muka tanpa mekap ini. comot.

selekeh..

i like this selendang..

hahaha mengong kan saya..trus tak sabar2 nak pakai..tp ni mmg style baru la..pada2 sapa yang nk ikot style ni jgn mekap..jgn pakai pin..tp duk depan laptop je then tangkap gamboo sesuka atimu...hahahaha..
sekian la laporan harini..

eye liner yang besh.

Salam.



saya nak mata besar. mcm budak kt atas ini. comel kan. kan. hahahaa..saya nak mata saya nampak besar bila make up..owh bukan saya nak mengubah ciptaan ilahi tetapi mcm ye je..tapi pempuan biasalah ngan make up tidak boleh di pisahkan mesti nak make up gak walau mcmane pun..so kepada lelaki-lelaki kat luar tuh..terutama sechomel saya sila lah jangan merungut kalau saya suka bermekap sebab masa muda ni la nak melaram..nnti dah anak 5 tak de nye sempat nak mekap kot..gune bedak baby je kot..no compact powder ke..loose powder ke..hahaha..

Jadi, saya nak bertanya la rakan-rakan ya yang membaca entri saya ni yang giler mekap gak..eye liner ape yg korunk pakai yang bagi korang besh giler r..kalo pakai sehari tuh memang x hilang2 la 24 hours...itam jek..hehehe..share la ngan saya..saya nak sangat tau..jgn kedekot hokay.

saya pakai eye liner jenama elianto sekarang. yang ade bling2 tuh..tapi mcm tak bape pekat lak..x puas mata den nie..still nampak kecik....tapi saya tak mau la jadi mcm mata kawan saya niie..ntah eye liner ape dy pakai..overdose..so jd la cmnie
.
.
.
.
saya pakai jenama eye liner jenama kung fu panda sbb tu la jd cmnie.

sangat penat.


Salam.
minggu ini saya sangat terkejar-kejar ngan masa..bukan masa yang kejar saya..tapi saya yang kejar masa..but alhamdulillah akhirnya semua assingment dah siap..cume ada a few presentation..ISL..UAK...then exam..pheww so many things to do..sangat penat sem nie..sem depan lagi la penat..tahun depan lagi la..dah nak pergi sekolah..

adooyai..sanggupkah saya untuk  hadapi benda nie 2 taon lagi...(dalam hati abg jom tawenn!!!! ayg da penat blaja ) hahahha bole lak cmtuh erk..ko ingt kawen tu sng..baik blaja dulu kan..kan..gatai sgt dah nak nikah..saya fikir macam tu sbb kdg2 saya dah terlalu penat dgn dunia belajar..fikir..bila lah nak keje..bila lah nak tawen..bila lah nak mcm2.. bla..bla..n bla...

hehehe..sumenye ada pro n kontra..so trime la segala dugaan utk hayat ni..peeerrgh ayat tak leh blah..owh lupa nak crite pasal harini..saya pergi hospital..teman kawan saya demam..biasalah hospital kerajaan..faham2 la..pergi kul 2..tapi nombor giliran dipanggil kul 3.30..ok x? kalau nak cerita ttg perasaan saya masa tuh tok sah cite la..ngan baby meraung2..mcm2 la..adooiii sakit otak..saya yang tak sakit ni boleh kne barah otak sume trus..tapii tak pe sabar je la..ttg kawan saya tadi..dia disyaki kne ILI..baru la saya dgr ILI nie..kalo tak tak amik tau pun..hahaha..dalam hati risau gak kalau kne ILI..huhuh..redha je la..mintak2 tak de la benda2 yg buruk berlaku..sebab saya sebilik dgnya..ok la ada lecturer.daa~

19 April 2010

cuci muka guna berus dawai.

Salam.
Owh saya sudah tak tahan.tak tahan sangat2..rase nak garas2 muke ni ngan berus dawai okay.saya dah tatau nak gune pencuci muka apa yang sesuai.jerawat ni makin membiak lak..aktif lak tuh..kalau la ada ubat yg letak sekali je leh hilang kan baguss..

nak jugak rasa muka ni licin..tapi haraammmm dah berlubang2 disebabkan jerawat2 veteran dulu..nak wat cmane dah keturunan berjerawat..haaaihhh sabau je la..
so saya nak menyeru la kepada sapa-sapa yang mukanya bersih dan xberjerawat tu bg la tips kt saya nie..den dah penat pakai macam2..xjln2 kt muka i yg kebal mcm kete kebal  nie..hehehe...i beg u all..pls share ur skin care product with me..da pening ngan muke yg selekeh ni..
kalooo x saya cuci muka saya ngan berus dawai je laa...hahahha

18 April 2010

siyes saya tak pernah terfikir.


Salam.
sekarang waktu malam. sedap kalau tidur time nie.tapi bila saya nak tidur je tadi saya rasa  macam nak menulis sesuatu. sesuatu yang saya tak pernah terfikir selama ini. you know what. saya tak pernah terfikir yang saya akan bercinta!!!! hahahaha..siyess tak pernah..

saya mula kenal cintan-cintun ni time form 5..before that tak pernah sebab saya seorang yang gemuk.tak cantik. mane ada orang minat. budak-budak sekolah kan suka minah kurus keremping..hahaha yg macam papan itu.tapi saya memang tak suka bercinta masa tu sebab bila saya tengok kawan-kawan saya yang bercinta tu macam sengal je nangis2..pastu ok..pastu gedik2 dalam kelas...pastu gaduh balik..what da hell..so semak nyah..really menyampah..kalau laki tu da keje xpe gak..or belajar lebih tinggi..tapi ni setakat SPM pun nak over..very da over..hahahaha..bila ingat balik time sekolah bodo2 dulu rasa menyampah sangat..sebab saya amat tidak suka time sekolah..tak besh!! saya tak suka sekolah tapi sekarang saya nak jadi chegu da pon..cmane tuh? ntahlah..maybe saya tak suka sebab saya jadi anak murid and now i'm ur techer hokay.
.
.
sekarang umur saya dah masuk 21 tahun..1 DISEMBER ini saya akan mendapat kunci kebebasan..are u sure hidayah...tidak rasanya..saya still mcm umur 17 tahun gak..sweet 17..hahahah..dan sekarang saya sedang hangat bercinta dengan seorang lelaki yang chomel.kiut.miut.tapi tough di perotnyee... ^__^
.
.
dulu saya ingat orang bercinta sebab paras rupa tapi rupanya tidak semua pandang  anugerah yang sementara itu..yelah masa muda yelah ko plg cantik..cun..melecun but 30 tahun kemudian..ko la paling berkedut..medut..hahahah..tapi dalam hati ada taman kan walaupun saya kurang cantik.
.
.
tapi kan percintaan saya ni pelik sikit..percaya tak?lantak korang la nak percaya ke tak..yg penting saya percaya..hahhaaa..ape yang peliknya? peliknya ialah saya akan hidup bersama seorang lelaki yang akan meninggalkan saya selama 3 bulan dan 1 bulan cuti..cmane tuh..tak payah la penat2 nak fikir dia hanya insan biasa tetapi luar biasa sebab dia muda dari saya..4 bulan aje hokayy!! 
.
.
penatlah menulis.apa yang penting saya sedang bercinta sekarang!!!!!!!!

adakah dengan buat entri ttg SEX cara cepat nak naikkan visitor.



Salam.
Hyep.selamat hari ahad..erk ade ke?? peduli ape..hahhaa..ttg tajuk di atas janganlah pulak kamoo sume ingt saya nak crite ttg seks lak..no way man..saya tahu sekarang sume org dah open minded..but saya rasa amat tidak patut awak buat entri tentang seks semata-mata nak naikkan visitor awak..biaselah manusia ni nmpak tajuk2 palik dan menarik skit terus klik..sedangkan nothing with it..

haaiihhh..mcm2 akal manusia sekarang ni nak duit..kesian awak kn..saya tahu saya bukanlah blogger yg popular cm awak..buat entri pun tade org nak bce...hahahah kesiankan saya..sangat kesian..tapi ade i kesah..ni pon baru 14 orang lawat blog saya..sedangkan awak msti dah berpuluh2..hehehe bagus2...teruskan usaha murni kamooo itu...chaiyok2..

.aktiviti sepanjang hari sabtu.

Salam..

semalam hari sabtu kan..kan..
selalu saya kuar g dating kan..kan..tapi harini saya tak kuar dating jumpe sechomel saya sebab dia bercuti 3 minggu..balik johor..tapi tak pe la..saya tak kisah..sebab berlambak asiment yg kne siapkan..harini je baru siap buku anatomi dan fisiologi saya..thanks god..

so biler da pnt2 wt keje tuh dan sempena kebosanan hari sabtu nie..saya dan roomate saya dah wt keje sengal..iaitu..roomate saya ni berangan nak jadi mak andam..yg jd mangsanya sape lagi kalo bukan saya!! huhu..penat tau..dah la dia mekap hancur..pastuh lilit shawl kt pale saya bape kali ntah..smpai ngantok2..huhu..buktinya kt bawah nie..meh tgok..jgn gelak tau..

ko hengat ko model..


heeee..


cak!


love polka dot dot

15 April 2010

.when in rome.

Salam.
saya dengan rasa penuh kesengalan nak bgtau sume yg saya sangat teringin nak tgok cite kt atas nie..
sape yang dah tgok tu komen la..besh ke..membazir ke..tp xbesh la tgok sorg2..sechomel saya cuti 3 minggu..mane smpat nak tgok rasenye..huhu..haritu tgok cite semerah cintee stilettooo ingtkan besh..rupenye.. %$#%#%#..hahahaha..tgok la nnti ad jodoh kite tgok la eh when in rome..haahahha

p/s: harini saya cuti sbb hari melaka bandaraya bersejarah..

13 April 2010

transfomer incik enol.

Salam.
sapa dah tgok cite transformer?? leh bertukar2 kan..sailormoon pun leh bertukar2..tapi sechomel saya pun leh bertukarr tau..cm tranformer..caye x??huhuhu believe it..see da picture kt bwh nie..hahhhaa

*gambar sebelum*


*gambar selepas.*


bole lak tukar2 kan..hehe..ni sume sbb saya cabar dy..sebelum nie tak penah ag kuar pkai pendek..pastuh masuk parkson then pilih2 baju n seluar...trosss beli..sengall je..hahahah tapi comel gak..sebab simple..i liokkeee..hehehe gambar bwh ni pon transformer gakk..tapi transformer comel ag...


transformer tembam.

hehe..k la dah habis transformer..