14 December 2010

.siapa sokong domo kun itu comel.


Assalamualaikum,

hello readers..sapa sokong saya domo kun itu sangat comel!! angkat kening cepat. hehehe mula-mula saya blur. kenapa la ramai sangat gila kan domo kun ni. tak de lah comel sangat. tapi dah nama pun perempuan kan. mestilah gedik-gedik kan. rasa comel bila berdekatan dengan benda comel. haahah ade lak gitu kan? tapi saya lebih kurang macam tu lah. kalau peluk atau dekat dengan tedy bear tu terus perasan cute. ngek! tu gedik namanya.

jom baca sikit sejarah domo kun ni. penat aku search tau!


Domo, selaku watak utama, dihuraikan dalam laman web rasni bahasa Inggeris sebagai "seekor makhluk aneh yang menetas dari sebiji telur
Nama "Domo" diperoleh ketika episod kedua rancangannya apabila seorang juruhebah TV berkata, "doumo, konnichiwa" (どうも、こんにちは?), yang lebih kurang bermaksud, "Apa khabar di sana?", atau "Apa khabar, Domo?". Akhiran kun pada "Domo-kun" ialah gelaran mesra yang sering dipakai apabila menyapa lelaki yang lebih muda. Makanan kegemaran Domo-kun ialah gulai daging dan ubi kentang
Domo tinggal dalam sebuah liang bawah tanah bersama Usaji. seekor arnab tua bijaksana yang gemar menonton televisyen dan minum teh hijauMakanan kegemaran Usaji ialah lobak, manakala dia paling tidak gemar makan "benda-benda yang tidak bererti

kalau nak baca lagi banyak tentang domo kun sila klik SINI okay- sumber WIKIPEDIA 


Lepas baca sejarah domo kun ni. semakin semangat nak tengok video tentang domo kun. so aku search kat youtube pulak. mmg sangatlah comel hokay! jom layan dak jakun dengan domo kun ini


comel gila kan! so sekarang budak yang jakun ini telah berjaya graduate dengan menyelidik salasilah domo kun. setiap hari nak tengok video dia yang comel ini. jom layan gambar domo kun yang comel ini

waaa ada ke shake letak domo kun ni?

hehe hello kitty kun dan domo kun.

sekian la luahan hati budak jakun domo kun
 

15 comments:

  1. domo is my feveret,...ske2,..

    ReplyDelete
  2. saya suka hello kitty dan domokun juga :) mereka serasi bersama, hehe.

    ReplyDelete
  3. argh,,,nak domo dlm milkshake uh..
    lapa neyh
    chomel lak tuh
    ^_^

    ReplyDelete
  4. Saya sokoooong jugak!
    Domokun saaaangat kiut miut!

    ReplyDelete
  5. i suke gile ngn domo kun nehh . comell gile a .

    ReplyDelete
  6. domo2 ! arrgh . comel gila . :D

    btw , ade lhaa sorang makhluk tuhan neyy kan cakap kalau owg yang minat domokun yang huduh neyy just na tarik perhatian org ! haishh . :((
    ada ka patut kata kat kita camtuhh kann ?

    fwer me domokun neyy comey sebab dya unikk .
    slalu tedy bear buat suma sama ja . domo neyy lain sikit . siap ngan mulut dya yang comel gilakk tuhh :))

    http://thesupernovaprincess.blogspot.com/2011/05/binatang-huduh.html#links

    ney lhaa link pasal dya dokk kutuk domo tuhh :(

    ReplyDelete
  7. sye suke DOMO....because DOMO cute... i like DOMO...

    ReplyDelete
  8. Saya! Saya!

    Hehe..datang sini pun sbb domo-kunn..jum pergi kat site maii..manatau berkenan kat crochet domo..boleh la beli satu :)

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^