20 December 2010

.sakit telinga aku bila dengar statement 'pemakaian legging itu selamat.'


kalau baby pakai legging sedap sikit mata aku pandang..kalau mak budak pakai..serammmm
pics credit to google

Assalamualaikum,

Haaa sentap tak korang bila dengar statement dari pengacara rancangan televisyen yang agak popular la. siapa pengacara tu pun aku tak kenal sebab tak pupular pun. but yang popular bagi aku ialah statement dia yang pada pendapat aku adalah sangat tidak pandai. seperti orang tak pernah belajar kan.

aku bukanlah  nak berceramah kat sini tapi kalau dalam Islam sendiri pun dah terang-terang cakap. yang aku risaukan sekarang kalau lah ada budak-budak yang kecik tengok rancangan tu. dengar pulak statement 'pemakaian legging itu selamat' mesti diorang akan terikut-ikut. kalau korang nak pakai legging.pakailah aku tak kisah lansung tapi janganlah nak promote yang pakai legging itu elok. yang haram tetap haram jangan menghalalkan apa yang haram.

aku tidak berniat nak memalukan sesiapa. aku cuma peringatkan untuk diri sendiri sahaja. aku cukup tak suka  bila orang yang mengajak kita ke arah kemungkaran. gunakan media sebagai dakwah juga. kalau dah gian sangat nak pakai legging tu silalah pakai kat dapur masa masak gulai lemak cili api ke, masa goreng sayur kangkung ke. ada la jugak manfaat sebab leh gak goda suami . 2 in 1..hahaha. tapi kalau yang belum kawen tu pikirlah sendiri. contohnya pakai legging time tidur ke..(sengal idea aku ni)

so kesimpulanya jangan cakap pemakaian legging itu selamat kerana legging tu bukanya dapat elakkan korang kemalangan pun. belum ada kan iklan legging sebagai penyelamat untuk mengelakkan kemalangan kan.tak de kan. tapi kalau ada korang akan beli tak? hahaha...

p/s: siapa yang tak suka statement 'PEMAKAIAN LEGGING ITU SELAMAT' sahaja yang boleh komen.yang suka tak payahlah. aku malas nak gaduh dengan korang. hahahaha


 

18 comments:

  1. hahaha like ur statement! mmg stuju..

    ReplyDelete
  2. stuju sangat...
    kot la x pandai agama pun jgn la sebut depan org..kan da terbukak aib sendri...
    salah sapa sendiri jugk...

    ReplyDelete
  3. cik yaya: apa yg slmtnya ye tak?

    ReplyDelete
  4. masyaAllah . selamat apanya ? menampakkan susuk kaki tuh . isk isk , ta sokong langsung statement tuh ! benci benci .

    ReplyDelete
  5. betul2..legging x ok..cm naked je..hukhuk~

    ReplyDelete
  6. errkk.. da jgak ehh..
    dah ternyata dengan pemakaian legging akan menampakkan bentuk..
    dan sah2 lah ia adalah xelok..
    nak kata haram macam takutt pula.. hehe~

    ReplyDelete
  7. mmg x skola la org yg ckp mcm tu..bior kn la dia..jnji kita jgn buat ok =)

    ReplyDelete
  8. @Millomocca Danique

    wahh sgtlah setuju milomocha..jgn buka aib sendiri

    ReplyDelete
  9. @azzey

    ntah la dy tuh.tatau la apa yang selamatnya..

    ReplyDelete
  10. @kay yea

    see..laki pun dah bayang benda lain beb..huhu

    ReplyDelete
  11. @A.D.A.M.

    eh! ada org tak suka pakai seluar ke?

    ReplyDelete
  12. kalau yg kuarkan statement tu org non muslim, boleh lah diterima,untuk mengelakkan stalker/pervert...tapi kalau yg cakap tu org Islam,memang kena 'sekeh'lah dia kat luar... kalau pakai tutup aurat kan lagi selamattt..haiyoo..xada org tegur dia ka time tuh..nasib baik kita bukan partner pengacara dgn dia ...heheheh

    ReplyDelete
  13. masa awal2 trend mcm nih kuar, rasaa aaaaaa mnyampahnya..cm pelikkkk gileeeee..lama2 mcm dah lalii..

    p/s:tapi satu je nak ckp..not my type lah~LALA~

    ReplyDelete
  14. cik yaya...
    rasenye tau sgt tgk cite ape tuh...
    hahahha...
    sbb cik sally pon dok maki2 mase kat umah...

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^