04 November 2010

what inspire/motivate you to blog in the blogging world


sebelum saya cerita sila tengok muka saya yang penuh dengan inspirasi dan motivasi ini. 


 salam.


tajuk pelajaran harini ialah what inspire/motivate you to blog in the blogging world or dalam jawanya bermaksud apa yang menginspirasi/memotivasi ke blog di dunia blogging atau dalam bahasa filipinanye  kung ano ang pumukaw / umudyok sa iyo na blog sa blogging mundo nak lagi ke bahasa lain? boleh je..translate je kat google translate kan senang.


ok cukup sekarang saya nak jawab soalan kat atas ni


korang percaya tak yang saya mula minat berblogging ni sejak saya baca blog seorang kakak ni. kakak ni pakwenye keje kapal. tapi sekarang dah jadi kekasih halal hokay. aminn..sangat menginspirasikan saya sebab kebetulan si dia saya juga bakal bekerja di atas kapal. so sejak saya baca blog kakak-kakak yang suaminya bekerja atas kapal dan teman-teman lelaki yang bekerja atas kapal tuh saya semakin percaya semuanya realiti.


yelah orang selalu cakap yang menjatuhkan kita. yang merendahkan semangat dan motivasi kita. selalu mengata bila lelakinya kerja atas kapal mesti........ cakap pasal apa tuh malas la nak cerita buang masa je. tapi kita kena berfikiran positif! positif thinking is positif!


bila saya baca blog2 mereka ni saya pun jadi terinspirasi dan berinspirasi untuk menulis blog juga.sebab dari cerita-cerita mereka saya menjadi semakin bersemangat. siapa kata lelaki kerja kapal tak bahagia? lagi bahagia sebenarnyaa. insan yang terpilih je tahu.


saya bertambah-tambah berinspirasi untuk berblog bila si dia setahun berlayar. masa tuh hanya saya yang tahu perasaan saya. banyak cerita happy. sedih. dan macam-macam perasaan lagi yang saya tak dapat kongsi dengan si dia. sangat sedih tapi saya kumpulkan koleksi-koleksi cerita saya dalam blog ni. blog inilah yang menjadi pengikat saya dan si dia. sometimes dia akan baca blog saya. dan dia mmg peminat tetap blog saya.


jadi saya nak listkan kakak-kakak blogger yang beri inspirasi pada saya
-kak yat
-kat marsha
-kak nani
-kak azie
-kak ena
-kak hanin
-kak dey


ok rasanya dah cukup saya ceritakan apa yang menginspirasikan saya selama berblogging ni. thanks semua~


terima kasih cik AILYNA anjurkan contest yang sangat bermotivasi ini


OK to all yang nak join sekali klik HERE

7 comments:

  1. Hi adik..
    Thank you for joining the GA contest..akak appreciate sangat..

    Untuk pengetahuan adik, Kak Aily will be hosting yet another giveaway tomorrow @ 8p.m..

    so spread the word okeh?

    Tata...

    ReplyDelete
  2. thnks cik yaya..follow saya..hee
    nth ape2 je pon kt blog tu..nice blog juga..=)
    sweet sgt korg...btw keep it up la eh..i follow u..

    ReplyDelete
  3. salam yaya~

    sy ada sorg teman yg bekerja di atas kapal gak... :)
    dan hnya 6 bln sekali kami semua dpt hang out ngan dia... :)

    apa pun gud luck dlm contest nie ok... :)

    ReplyDelete
  4. hehe..betul setuju blog ni boleh memberikan kita inspirasi..

    eh..anyway saya ada kawan baik yang bf dia pun duduk atas kapal..check lah blog ni jgk ek bleh jadi sumber inspirasi juga..hehe

    http://fatyness.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. lady rara : thanks rara..hehe

    LP LUM : huhu tau xpe..thanks

    zuhanis : waa nnti yaya tgok ya..thanks zu!

    ReplyDelete
  6. cik yaya!nak cubit pipi gebuu tuh voley?!


    ngeeeee...=)

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^