28 November 2010

.TUTORIAL font comel-comel .

Salam
anda dah bosan dengan font arial. tohama. trebuchect. dan seangkatan denganya?? rasa nak ubah font kat blog anda ni? haaaa ingat senang ke nak ubah? huhu. kalau rasa tak sabar dan gelojoh tak payah la berniat nak buat sebab benda ni terlalu banyak step. sebelum nak start tu baca doa banyak-banyak moga senang menerima ilmu.

thanks tu CCF sebab tanya cmane nak buat font comel2 ni. kalau tak aku tak buat. sebab kang orang kata tutorial syok sendiri. mak jugak yang malu..hehe

wah ayat macam aku je yang nak ajar. owh tidakk..tidak bukan aku yang nak ajar. tapi aku import cikgu luar negara yang ajar iaitu kevin & amanda. peergh import babe..haha kalau nak belajar ubah font sila klik SINI

pastu kalau nak cari font-font comel kesukaan sorang silalah klik SINI, SINI, dan SINI. aku bagi super special sikit nak cari font. kalau rasa tak puas hati gak..silalah google sendiri .

apa-apa pun sila preview dulu ya...jangan terus save kang template ke mane font kemana. pastu nak serang cik yaya..hahaha

kalau tak faham boleh tanya cik yaya. no hal punya. kalau boleh jawab la ..huhu

p/s: thanks to blog cap ayam yang telah mengajar aku tutorial comel ni.
 

 

11 comments:

  1. yaya.., trima ksih syg... ((^__^)) <33

    **yaya nk blaja wt bedak sjuk x? ;)) <33

    ReplyDelete
  2. heheh..bole gak wt la resepinyee.hahah

    nk unzipped? cmane eh> step mane tuh?

    ReplyDelete
  3. erm...? ((^___^))
    insyaALLAH nnti ct wt... ((^__^)) <33

    yg bhgian
    First, pick out a font. It can be any font you want. Of course the cutest fonts can be found right here on kevinandamanda.com. *wink*
    Make sure the font is saved on your computer and is unzipped, then go here:
    http://www.sifrgenerator.com/wizard.html

    lpas tu nk upload dlm sifgenerator pn xbley... T___T

    ReplyDelete
  4. mayb ct kne extract file tu dulu..uploadnye senang je. bhgn mane yg xreti?

    ReplyDelete
  5. huhuu tgok nnti ngak yaya... *__* <33
    bila ct btul2 free insyaALLAH... *__*

    ReplyDelete
  6. haha.. yea, font yg comel buat mata sedap memandang blog entries.. :)

    ReplyDelete
  7. tak tahu lak boleh tukar font eh....bagus gak ada tutorial cmni eh..

    ReplyDelete
  8. ordinary: welcome

    bella :mmg sdp mata memandang

    khairy : haha skrg dah tahu sila buat okay!

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^