29 November 2010

.siapakah macarons?.


Salam
siapakah macarons? adakah sejenis haiwan? sejenis shawl jenis baru? or jenama handbeg terkenal yang baru? hahahaha tekaan korang semua salah! macarons adalah

A macaron is a sweet confectionery. Its name is derived from an Italian word "maccarone" or "maccherone".


laaa xfhm gak bahasa inggeris? meh la aku yang baik hati ni translate kan. manja kan korang nie


Macaron adalah gula-gula manis. Namanya berasal dari kata Itali "Maccarone" atau "maccherone".


hehe budak  manja betul. ngade2 tau. (pesal aku gedik ni) huhu. mungkin sebab macarons ni terlampau comel sehinggakan aku yang kuno ni baru tahu kewujudanya beberapa bulan yang lalu. kalau nak cari kat bentong ni mmg smpai hari jadi aku pun tak jumpa la. dah semestinya kat kl nun! takkan la aku nk gi kl semata-mata nak cari macaron ni. ahaha. nanti-nanti je lah. aku buat entri ni sebab aku tengok macarons ni terlampau comel dan rugi kalau tak kongsi dengan korang semua yang agak la comel gak. hahahaha. 


kenal tak rupa macarons tu macamana? mesti tak kan. tengok manja lagi sekali malas nak google. nak cik yaya jugak google kan. okay la i kan baik ke hati. meh nak tempek gambar-gambat comelicious kat sini.



macarons pinky mesti ada ye. sebab blog ni kan pinky






all picture credit to abang google.

disebabkan ke addictan melampau tengok macarons ni. so aku pun google sampai ke resepi nyah. hahah sapa nak boleh klik SINI, SINI, DAN SINI. see mmg manja pembaca blog aku ni semua

dan last sekali kalau korang takleh bayangkan cara nak buat macarons tu cmane .jom kita layan video cara nak buat macarons ni..syok wooo..kalau dah buat tu boleh la pos kat aku eh. ni email aku kalau nak alamat babygorjes@gmail.com. ingat tau! penat aku buat research utk korang

9 comments:

  1. salam yaya~

    pergh... sgt sedap... terasa mcm nak buat ar pulak... :)

    ReplyDelete
  2. sumpah aku nyesal datang sini hahahaha...lapar tetibe dah la duit tade ni..hahahadoi

    ReplyDelete
  3. kenapakahhhhh ramai cerita pasal macaronn? :((

    ReplyDelete
  4. helena : bukan rasanya..huhu tak tau lah..ini macarons..hehe

    ReplyDelete
  5. liyana:: yaya pun tak tahu.haha sbb dia comel kot

    ReplyDelete
  6. salam..cik yaya orang bentong kah...?Macarons sudah ada di bentong..huhuhu...

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^