07 November 2010

.kak, kenapa jual nasi mentah?.

 salam

saya nak feeling taching2 boleh tak? sedih sangat-sangat. ingat senang ke nak beli makanan kat tempat saya belajar ni. kalau hari-hari biasa tade masalah. ramai je bukak gerai tapi sabtu ahad harammm sangat susah nak cari makanan. takkan la setiap kali nak makan kena keluar bandar pergi balik RM4. dah la keadaan ekonomi saya sekarang merundum. huhuhu.

tapiii harini akak yang jual nasi berlauk tuh bukak gerai. so saya pun dengan gagahnya pergi la.hati dah berbunga-bunga ni. perut tengah lapar ni. maggi dah tade stok. huhu. saya pun beli la nasi..ngan ayam goreng and sambal kentang goreng haaa tak lupa air jagung kegemaran saya.

malangnya. apabila nasi tuh masuk je dalam mulut saya. saya dah rasa something! nasi MENTAH!!! uwaaa sedih gila. gilaaa sedih. kenapa orang ni menjual macam ni. tak ikhlas lansung.pleasee la kamu nak berniaga kan takkan nak makan duit haram. my perut beb! duit gua beb! gerammmm.

ni bukan kali pertama, ni kali kedua okay. saya ingatkan kali kedua tak lah kena. huhu sabar...sabar..eh! mane boleh sabar! rasa nak jadi si comel kat bawah ni!!!





 

3 comments:

  1. cara terbaik adalah komplen terus kat makcik tu tapi dengan cara baik..dia terima atau tak itu terpulang kat dia..sepatutnya dia rasa dulu sebelum nak bagi orang makan..BOIKOT je makcik tu..XD

    ReplyDelete
  2. boikot je mk cik tu!
    wat sepanduk ke,,, huhuhu

    nice blog

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^