29 November 2010

.jom main-main make up. dan kisah high beam & contact lense

Salam.
selamat malam semua. amacam hari ni best tak? bg adik-adik yang spm harini best ke paper math? OMG akak tak suka paper math. mintak maap la. kalau bagi seringgit pun akak takmo jawab okay.

punyelah panjang tajuk berita harini  hahaha. ok la disebabkan aku seperti biasa tiada keje tetap di rumah maka. aku dengan sesuka hatinya telah meminta sepupu aku mekap kan aku. kalau mekap sendiri macam tade perubahan . sekali sekala  nak juga rasa dimekapkan. asik mekapkan orang je. tapi korang janganlah tertipu sangat sebab gambar ni banyak edit2 gak. nak tutup lubang lubang yang berlubang tuh. aku just guna photoscape. bloom2 jek. hehe malas la nak guna adobe (tak pakar sebenarnya) huehueheuhh

ok lah aku malas la nak buat tutorial mekap pulak kan. kang orang kata aku gila tutorial la. diy la. hahha so kita tunjuk hasil je lah ye. sila buntangkan mata anda mengikut mata model kicap jaleng ini. hahaha




gambar ini di ambil dengan gigih sekali sebab asik bergegar je gambar.

bukan senang akak nk pose cmni. hahha 

tengok contact lense tuh. mmg membantu membuat mata ku galak (cm seram jek)


eh habis dah? hahaha cukup la jangan banyak-banyak bukan cantik pun. sekadar nak tunjuk je hasil mekap adik sepupuku ni. dia tangah belajar mekap so kita sebagai yang tua ni (perasan tua...ingt tak perasan) haha knelah memberi sokongan di samping mendapat mekap free..hehe.. terima kasih la sgt2 sebab sudi membuang masa bersama kakak sepupu mu ini.

tapi aku nak bagitahu korang la. lagi beberapa hari je nak 1 disember. ada apa dengan 1 disember? tade pape pun.hehehe kalau nak tahu kena bagi dua benda ni dulu..baru aku bagitau




bukan pempuan ni yang aku nak eh! aku nak contact lense yang dia pakai tuh. uhhuhu comel giler..

p/s : terima kasih sudi baca entry merapu ini. sekian

8 comments:

  1. cik yaya shantek la...mama sgt2 menawan~ wewiit ^^,

    ReplyDelete
  2. akak teringin nak pakai contact lense sbb agak rabun jauh gak tp takut arr..takut kena mata..ce bg tips sket...hahaha

    ReplyDelete
  3. hafyza: huhu semuanya sbb make up.

    ReplyDelete
  4. nurnazihah:alhamdulillah..sementara je semua ni

    ReplyDelete
  5. watierose: jgn takut2.kne berani. hehe nnti yaya bg tips yek.

    ReplyDelete
  6. OMG sapa nama budak pmpuan tuh? :p

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^