20 November 2010

.homemade cheese tart .

 salam.

tak tahu la kenapa. bila time exam punyalah rajin nak update blog tapi bila dah cuti panjang ni..makkk oii pemalas gila. ntah kenapa kena sumpahan kot.  selalu orang lain time cuti-cuti begini cari kerja tapi saya tetap dengan kemalasan saya, memanfaatkan cuti dengan sebaik-baiknya, hahahah

tapi semalam teringin sangat nak makan cheese tart buatan tangan sendiri. so alhamdulillah jadi la jugak walaupun terkeras skit pastrinya. salah sukatan kot. hahaha menyampah tol dengan scale tu suh saya anggar-anggar pulak. tak suka lah. leceh tau. kan besh kalo banyak duit leh beli scale yang letak je trus dia bagi bacaan tak payah nak menyusahkan otak.

nak tgok tak? cheese tart saya? xnk? xpe lah..

nak tak tgok?hehe..meh la saya tunjuk skit walaupun xcntik mcm kat kedai tuh.

saya guna cream cheese ni jek. ni pun harganya rm10.50. huh! mahal..tp ni antara yg paling murah rasanya


abaikan yg ni. saya mmg sengal..





comot kan. 

lastly my family chesse tart!

kalau rajin buatlah! selamat mencuba~

 

6 comments:

  1. bestnya... nak try lah. mesti sedap kan?

    entri baru yang tak boleh elak:
    jangan promote entry ko kat comment box aku!!

    ReplyDelete
  2. butterflyana : hehe..comot lah

    syeragh : xjual x pomot.hahha sekadar nak tunjuk hasil jek hehe..

    miya : try2..jgn tak try!

    ReplyDelete
  3. i loike cheese.. tu standard hrga ceram cheese.. pernah jumpa murah sikit pom RM10.40.. huhu~

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^