06 August 2010

.saya dah ada keluarga angkat.

 Salam.

Eh tak baik ustaz cakap kena beri salam penuh. assalamualaikum...baru dapat pahala kalau salam 1....... tak dapat pape. hahahah. sendiri pikir la.

cerita minggu lepas baru nak update harini. ish2..sungguh malas kamu ni cik yaya. tapi saya tak cerita panjang-panjang la. cuma nak bagitau kali pertama saya mempunyai mak angkat. kekok jugaklah pada mulanya. nak panggil orang baru kita kenal mak? urmm agak susah last2 saya panggil mak ani je. hehehe ok la tu kan. mak angkat saya ni cam dah sebaya nenek saya sebab umur lebih kurang sama. ayah angkat saya pun sama. lebih kurang. but its ok la.

family dyorang ni ada dua anak je. so saya ada abang angkat dan adik angkat. heee ade abang angkat tau..jangan jeles..hehe..tapiiiii dia pendiam nak mampus so saya buat hal sendiri je dalam umah tu. sejam lebih je kot duk kat rumah tu. pastu rushing ade program lain.

family angkat saya ni mengusahakan perniagaan jual makanan sejuk beku. macam roti canai yang tunggu nak goreng je tuh. karipap dan lain-lain. huhuhu mane la tak gemuk kalau dah family angkat pun jual makanan. uwaaa...nak balik hari tu ditapaunye roti canai lagi. tak makan serba salah. so makan je la. redhaa...tak baik tau rezeki dibuang2. berdosyaaa...

dah penat baca kan. jom layan gambau lak.

warm up dulu sebelum jog

dah nak start lari dah. huhu..

gambar time lari tak payah la tunjuk. sensored..hahahha ni gambar time dah smpai penamat

waktu last. nak bg hadiah kat mak ani and ayah


nama saya mia. kiut kan.hehehe..kelakar je nama dy but comel.


snap time kat surau. hehehe. saya rasa nampak tua bila pakai tudung ni

time to goreng roti canai!! aksi je lebih.


sempoi kan big kteorg. naik lori je beb, tade nk cover ayu dah. hahahaha


muka budak ni mcm yg pelakon dalam hikayat putra shazlan tu kan. tp mulut dak ni laser skit. cili baru tau!




last but not least. me with hamper. menang dapat no 2 msuk air dalam botol..hahaha

ok sekian laporan big saya. kan besh kalo refleksi boleh tulis gaya cmni. tak payah skema2 tak penat skit nak pikir ayat kot. pape pun laporan refleksi akan saya hantar bila dah due nnti.


 

7 comments:

  1. salam yaya~

    hehehe... xpenah ada kuarga angkat... :)

    ReplyDelete
  2. haha..nma beruk tu mia??
    kiut kot..sama ngn nama link blog aku...
    haha...

    ReplyDelete
  3. LP LUM : hehe yaya pun tak pernah..first time kot

    Azmi : hahaha kebetulan..comel what

    ReplyDelete
  4. jgn cili budak tu, kesian die.. ngeh3..

    ReplyDelete
  5. jangala dicilikan mulut budak tu.. kesian dier.. ngeh3

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^