05 August 2010

.10 makanan yang palingggg banyak kalori.

 salam.

hyep everybody, macamane kesihatan? adakah sihat? adakah tidak ? kalau tak sihat pergi jumpa doktor cepat2 nanti tau dah tahap tiga..kan susah. hari ni cik yaya nak kongsi sikit info pemakanan. mentang-mentang la baru diet 4 hari dah terus nak jadi pakar pemakanan. tak sesuai tau! hehehe. info ni sekadar peringatan utk saya yang tengah berdiet longgar2 ni ngan pembaca yang ingin berdiet. walaupun badan saya tak slim2 ag.

kadang-kadang tension gak diet ni. terfikir gak kenapa perlu diet. orang lain sedap je nak makan pape. saya ni kalau nak makan kena fikir kalori la. macam-macam la. mmg la org cakap selagi boleh makan kena makan but tgok badan la gak. badan saya gemuk. huhuhu. bukan la nak kurus sgt cume nak sihat. walaupun gemuk.

tadi baru je tengah makan sup cendawan cheese ngan krouton. tibe2 budak bilik sebelah datang then cakap ' daiaaa sup cendawan paling byk kalori..uwaaa tensionyee...huhuhuhu boleh tak hidup ni tak payah pikir kalori. so bersyukurlah anda yang makan banyak mana pun tapi berat maintain badan pun maintain.

dah-dah malas nak bebel panjang-panjang karang mulut je jari je kurus. 10 makanan yang orang berdiet kena lari bila nampak ialah

1. kentang


2.Gula-gula


3. Ais krim


4. kerepek kentang


5.Daging


6. Makanan bergoreng




7.Makanan segera

8. Air gas/tin




9.cereal



10.susu


geram kan bila tgok makanan2 ni semua tak leh dimakan...huhu..adakah sayakuat untuk mengelakkan nafsu makan benda2 nie. hahahah kita tgok la nanti..



 

4 comments:

  1. ehh ? susu banyak kalori ek ?
    T__T

    ReplyDelete
  2. grrr habis org yg nk slim mcm kita ni kene makan apa wuuuu

    ReplyDelete
  3. sayang : byk la sayang

    liyana: hehe kte makan hati je lah!

    ReplyDelete
  4. apa lah..banyak kalori lah bagus untuk tenaga..make sure if banyak kalori u makan, banyak lah senam nye..dari situ boleh kurus n build muscles....lebih2 lagi lepas habis senam...kalori yang kite makan akan hancurkan lemak secara silent...

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^