14 July 2010

.review uda dan dara.


Salam.



‎"Sebelum matamu lena malam,
Sebelum mimpimu sempat bermula
Abang telah pulang disisimu.


Heee.. ni antara ayat yang mampu menyentuh hati saya masa tgok teater uda dan dara. Walaupun ceritanya tidak sangat lah romantik kerana ada sesetengah watak bagi saya tak mampu menjiwai watak tersebut dengan sebaiknya. tapi tahniah saya ucapkan kerana mampu juga menyentuh hati saya, dan saya berjaya menahan diri saya dari menangis.



Pelakon utama bagi teater uda dan dara ialah dara dilakonkan oleh misha omar dan uda oleh razali yang masa audition dulu. bagi saya uda bawak watak dengan baik sekali. besh giler r mase tgok tuh. time dy bersilat. mak aihhh cair saya dibuatnya. kan besh kalo incik enol pandai gak bersilat. hahahah tak mungkin.

part yang besh mase si uda ni nak pergi ke pekan. part tuh dia lari kat tmpat duduk penonton. rasa nak tarik-tarik je dy mase tuh. hahaha. gatal tau i nie.leh terlupa kat incik enol jap.

saya ni bukanlah pengkritik yang bagus. tak reti pun kritik2 but saya suka la lagu-lagu dalam teater tuh. menarik. ayat-ayat pun halus je. boleh lah faham. hehe yang kelakarnya masa teater tuh nak mengambarkan malam pertama but di adaptasi dengan tarian. so saya panggil la tarian malam pertama. hahahaha..lawak kan. part tuh semua fokus jek sebab si uda dan dara macam dah nak melekat2.auuuwww..hee~ noty you..

dah la cukup2 la. tamo la komen byk. then kali ni saya tak ambil gambar sgt pon ni pon curi kat fb kawan. ntah. tade mood nak amik gambar time tuh, hahaaha jom layanzzz~



dalam bus pon tetap posing nyah



me and cik meah yang perasan comel buat muke cmtuh. hahaha



No comments:

Post a Comment

komen anda begitu berharga~ ^__^