06 July 2010

.pernah tak jumpa orang macam ni. PART 2

Salam.

teringin pulak nak sambung pasal sikap-sikap orang nie. rasa macam besh bila tgok manusia dengan perangai dan sikap  masing-masing yang pelik dan unik. sebab itulah manusia adalah berbeza tapi bukanlah berbeza yang tak elok. patutnya berbeza yang elok tapi ini tak. okeh2 jom kita gali !

sikap bila orang dah bagi pinjam barang contohnya tudung boleh pulak dia buat-buat hak milik kekal. not good..not good..sedangkan dah mention byk kali suh pulangkan. ini tuan punya tudung pulak kena pergi ke bilik. mintak tudung. hahaha WTHell. then bila kita dah pergi bilik mintak tudung boleh pulak Cik K bukan nama sebenar ni cakap 'eh, awak yang bagi saya pinjam kan' dengan muka kereknya, nak je simen2 mulut orang camtu kan. janganlah ikut perangai orang macam ni. hak orang buat hak milik kekal. sungguh bad.

sikap seterusnya. ni mmg masalah biasa la. pinjam pinggan mangkuk or anything la. sebilik la katakan. nak pinjam boleh. boleh sangat-sangat. tak kisah pun kan. tak kan la orang nk pinjam tak bagi kan. kedekutnya. tapi masalahnya timbul apabila si peminjam tak basuh benda yang dipinjam berhari-hari sehinggakan tuan nak makan pun tade pinggan. haaihaaa berat kes nie. kalau ikutkan hati boleh je tuan nak pergi basuhkan tapi sikap la. sikap bila dah pinjam barang orang sila la pulangkan seperti sediakala. boleh tak tu jer permintaan saya. jangan buat orang tu tak suka dengan sikap kamu.

rasanya cukuplah dua sikap je malam ni. esok-esok kalau jumpa sikap pelik lagi saya kongsi yek!

tataaa.



5 comments:

  1. aku basuh pinggan yang dipinjam, tapi setelah didesak la..haha.buruk sungguh

    ReplyDelete
  2. eyh..
    story yg first tu pun penah jadi kat sy..
    da laa tudung feveret sy yg dia pnjam tuh..
    boleh pulak wat harte sndirik..
    kita yg tuan ni haa yg kne tuntut blk..
    yg si peminjam tu x tau malu ke pnjm lame2 pastu lmbt pulang??
    derghhh..
    tension kan

    ReplyDelete
  3. salam yaya~

    hehehe.. dah byk kali terkena mcm 2.. dah terlali ngan sikap manusia yg sedemikian... :)

    ReplyDelete
  4. gaban morka : ko mmg teruk! hahaha

    iera : mmg pun.

    aanz : walaupun cite ni tak kena kt yaya but sangat sakit hati bila tau

    LP LUM : sgt dah lali.

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^