07 December 2009

umur da 20.

Harini tibe2 je rase nk menulis..
nk meluahkan perasaann..
hehe..
sbb saya rasa keciwa dengan diri saya sendiri.
saya nk wt pengakuan.demi.pengakuan.
sepanjang hidup 20 tahun ni saya da gagal dlm beberapa perkara.
yg selama ni saya terlalu ingin buat sume nie..
nk sgt2..
tp mane saya nk cr semangat dan keyakinan tu sume..
kn best kalo ckp je leh trus wt.
kdg2 ader yg saya leh wt trus..
sometime i need more time..
sigh~

1st.
saya masih xberani nk memandu.sgt kecewa..
dari tahun ke tahun nk blaja balik.
tp x wt2 gak..
huhu..
lesen dah ader..
tp cmane keberanian tu nk dtg eh..
can someone gimme idea..
saya teringin nk bwk keta..
xpyh susahkan sape2.
xpyh asik kne perli jer..
saya tau saya kurang tinggi..
tp saya lulus gak amik lesen kete..
huhu
jgn pndang rendah pada saya walaupun saya mmg rendah..

2nd
saya nk berjimat.
saya nk saving duit2 saya.
but saya da gagal bpe kali
setiap kali elaun saya gunakan utk byr bil dan saya beli benda2 merepek.
huhu..
cmane.ni..
saya nk simpan..nnti da stat mengaja gaji mane dpt maa..
so dr elaun ni la saya kne simpan.
tp cmane..
hhuuu..
simpan kt ASB pun same gak..
nmpaknye saya kne bg hubby pgg buku la.
jgn bg saya nmpak.
huuhuh..
harap2 elaun kali ni ade la simpanan saya

3rd.
saya nk kuruskan badan
nk  turunkan berat badan saya
tp xpnh berjaya.
hhuhuh..
or mmg bdn saya ni gemuk dan xkn kurus2..
huhu
sedih kn..
setiap kali diet kdg2 saya x xcise..
kalo xcise saya x diet..
kalo wt due2 pon same jer..
xturun pon..
nk g slim center ni mane la nk cekau duit.
saya bukanya byk duit.
duit2...
hahaha
tp xpe..saya akn try maintain..
huhuhuh...
tgoklah nnti cmane..bile fikir psl kurus ni
penat sbb ianya hanya angan2..

4th.
saya teringin nk buat bisnes yg leh tampung perbelanjaan saya sms study ni..
mls nk nyusahkan mak n ayah..
but
tatau nk mule dr mane..
kecil2 pun jd lah..
at least dpt duit minggu pun ckup..
huwaa...
nape la saya xleh pikir..
i need to do sumthing..
saya xnk susahkan sesape.
saya kne berdikari..
help.
help.


sekian luahan perasaan saya..mmg ntah pape..sbb saya saje nk buang mase saya depan laptop ni..sepatotnye saya leh wt keje yg berfaedah..

p/s: its mylife!

4 comments:

  1. wah, byk ye luahan hati kat blog yaya nie.. yaya bakal jadi cikgu ke?

    baru 20, muda lagi.. hehee...

    akak nk komen la...
    1. keyakinan diri nak drive tu pada akak, yaya kena rajin drive sendiri.. ajak la husband gi kawasan lapang... yaya drive, dia dok sebelah... bila dah selalu drive di kawasan lapang, yaya gi kawasan perumahan plak... biasakan diri ngan jalan yg selekoh2... baru la perlahan2 gi jalan raya...
    2. saving tu, yaya leh guna tips KIDS n CASH yg dlm TV3 tu.. ada perasan kan? tak rugi kita ikut cara tu...
    3. bab kuruskan badan tu, akak tak berani nak komen, sebab berat badan akak pun turun naik.. hehee.. tapi ada yg ckp, klu dah kawin, cuba pregnant, pastu, masa dlm pantang tu, ikut pantang betul2... mmg boleh kurus...
    4. bisnes kena modal dik.. klu ada modal, baru la kita leh bisnes... xde modal, adik cari la syer partner yg sudi bagi modal... adik tolong jual je..

    hehee.. panjang lebar la plak komen.. dah la xde list komen di sini.. :)

    ReplyDelete
  2. hehe..thanks kak...bgus tol akak nie..

    ReplyDelete
  3. hehehehee... bagi pendapat jerk.. tgh so free ni, tu yg leh layan.. :)

    ReplyDelete
  4. hi...u masih 20 years..jangn cepat gv up..perjalanan masih panjang :)

    bab bisnes tu yes bak kata umiharizahin try cari partner..
    bab saving..i pun ikut macm kids and cash tu..hahaha..it works dear..
    bab kurus kan badan tu no comment sbb i kurus..hehe..but try visit my blog..i can help u if u want :D

    ReplyDelete

komen anda begitu berharga~ ^__^