07 January 2015

Doorgift murah 2014 - Special for bide to be !

Assalamualaikum,

Rajin gila update blog, macamlah ramai yang baca, tapi tak kisahkan la kan niat yaya update semua vendor ni untuk share dengan bride to be yang pening kepala nak fikir nak cari mana doogift semua, Lagi lagi saya ni jenis yang cerewet. berbulan bulan fikir nak kasi ape kat tetamu supaya dorg tak ckp eleh balik2 benda sama gula- gula, keropok, air kotak.hahahaha jahat kan saya.

Sedangkan saya yang gila ekssited bila dapat dorgift, bila tak dapat mula lah sedih..adat kenduri sekarang lah kan.. Okay now yaya nak share doorgift yang yaya dah decided after bersekangkang mata cari kat google, ig, fb semua. dan yang yaya pilih siap harga yaya kasi ye mudah untuk korang kira bajet korang

Kek Coklat - RM 2.20
Gula Kapas - RM 1.00
Yassin - RM0.90
Tasbih - RM 1.00
Bunga Telur - DIY

Simple kan. ahahahha untuk family yaya tambah sikit lah bunga telur DIY, mak yaya yang DIY okay, memang leceh tapi sbab eksaited ank first kot, tu yang mata berpanda terus. hahahah..


Inilah bentuk gula kapas yang yaya order, comel kan...dari kedah tauu..jauh org ni pos, memang berbaloi. harga pun taklah mahal sgt RM 1.00 satu, Bagi yaya okay lah dari beli gula- gula da jajan kne packing semula better beli satu ni bagi je terus. simple kan ! hhahahah 

 tengok berapa kotak pos orang tu pos hehehehe


adik- adik lah yang jadi mangsa menampal sticker, comel tak sticker yaya order ni,, nti yaya story pasal sticker ni pulak ye..dari kuantan, haahahaha

Ini packaging untuk kek coklat, yang yaya order belum packing cantik- cantik camni, 

gigih menyiapkan 800 ke coklat..packing guna beg kertas coklat, doily paper



Nampak tak kek coklat tepi tu,..sedap gila hockay ! tak menyesal order...murah pun murah beb !



Ini plak tasbih yang memang murah dan cantik sgt2. kemas je buatanya...

yaya order dkt instagram kebanyakkanya...


surah yassin ni pun yaya order dekat ig, heeeee comel dan murah plak tu..RM 0.90 dapat brown paper bag dan doily paper lagi.


untuk yassin dan tasbih yaya packing smpai jadi cmni, comel je kan. hahahaha'



last sekali ialah bunga telur yang banyak sentimental valueyeee sebab mak yaya yang buat sendiri bunga telur ni, cantik sangat2 dan ramai yang puji, ramai gak nak order..tengah fikirkann idea bisnes tu sbb nak buat benda ni kne gigih dan tak boleh buat keje lain


Jarang lah yaya pergi wedding dapat bunga telur yang cantik, selalu yang beli kat kedai, yang buat mcam ikhlas tak ikhlas tu. hahah kejam tak


thanks mak sebab sudi susah payah buatkan bunga telur untuk wedding kakak. hahahaha 

Okay bawah ni no contact kalau korang nak order tasbih ke, kek coklat ke. gula kapas ke...cakap je baca dari blog yaya.ahahahaha bukan dapat diskaun pun, niat yaya ak bantu org bisnes je. 

Kek Coklat -012 . 640 . 9355
Gula Kapas - 013 . 435 . 0329
Tasbih - 019 . 377 . 8247
Yassin -  017. 693 . 1011
Bunga Telur - 017. 931 . 3997 ( ni no yaya ! ahhahahaha )

Alhamdulillah, habis juga update ttg doorgift, kalau korang ade sebarang pertanyaan sila hubungi no diatas. wassapp je lah ye, yaya akan reply time free lah ye,

Selamat membuat pesiapan to all b2b ! jangan tension tesion. 
follow the flow ~






Pelamin dan Photobooth cantik ! -Special for Bride To Be

Assalamualaikum,

Okay mood nak update blog tengah ada. so jom update laju laju sebelum terlupa semua idea.
Harini yaya nak share tentang pelamin dan photobooth yang yaya minat gila - gila, mmg admire gila hasil kerja dorang simple but kebaboom. hahahahaa

Walaupun terpaksa lebihkan bajet skit tapi demi pelamin anganku aku gagahi juga. So pelamin dan photobooth yaya amik dengan Indah Wedding. Selalu jumpe pelamin dorng ni dalam buku majalah perkahwinan. Berangan la my wedding nak masuk majalah juga, tapi mmg tak lah kan. bukanyee wedding anak dato. wakakakaka

Okay here the pelamin,



ni fresh flower, mmg brangan nak pelamin fresh flower. cantik sangat2 bunga kobis tu. mak cik2 eksaited nak tgk bunga betul ke palsu. hahahah


inilah pelamin full, alhamdulillah pelamin impianku tercapai juga nak tema white2 gitu..lampu ungu2...

here the photobooth pula, nak tema rustic2 la konon.sebenarnya yaya macam takde tema pun wedding ni..mane yang sesuai yaya rembat jee..asal cantik. memang ramai lah yang sawan tengok photobooth ni...hehehehe



cantik kan photoboth ni,, yang props tu nti yaya story plak 

fresh flower pelamin heee

pintu gerbang pun sekali pakej indah wedding ye, biasalah tengah majlis lintang pukang pintu gerbang

payung pun sekali pakej ye...payung idaman ku

fresh flower handbouquet, from indah wedding gak

backdrop bilik tidur pun from indah wdding, ni add on ye..bukan dalam pakej



free bunga hiasan dalam bilik tidur ye..fresh flower okay



kepada yang minat pelamin dan photobooth,  cm yaya ni boleh la pm facebook indah wedding ye, sure tak menyesal =)

Pesanan yaya untuk para bride to be, follow your heart and your budget.heheheheh !